AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.11.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön GCN- ja RDNA-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä.

Radeon Software 19.11.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat virallinen tuki Red Dead Redemption 2 -pelille sekä liuta uusia Vulkan-laajennoksia. Uusia tuettuja laajennoksia ovat VK_KHR_timeline_semaphore, VK_KHR_shader_clock, VK_KHR_shader_subgroup_extended_types, VK_KHR_pipeline_executable_properties, VK_KHR_spirv_1_4, VK_EXT_subgroup_size_control ja Clustered Subgroup Operations.

Tuttuun tapaan ajurit myös korjaavat aiempien ajureiden bugeja. Korjattujen ongelmien listalta löytyvät esimerkiksi The Outer Worldsin hahmon renderöinti väärin inventory-ruudussa sekä pelin satunnainen kaatuilu inventorya avatessa, sekä OBS:ssa havaitut merkittävät frame drop -ongelmat AMF-enkoodausta käytettäessä. Tiedossa olevia bugeja ovat puolestaan RX 5700 -sarjan näytönohjaimilla esiintyvät nykimiset peleissä 1080p-resoluutiolla matalin asetuksin, näyttöjen mahdollinen hukkuminen usean näytön konfiguraatioissa uni- tai horrostilasta palattaessa sekä Radeon VII:llä liian korkeiksi jäävät muistikellotaajuudet. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä