AMD on julkaissut näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen uudet ajurit. Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.9.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia GCN- ja RDNA-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä.

Radeon Software 19.9.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat tuki Gears 5 -pelille sekä joukko uusia Vulkan-laajennoksia. Gears 5 -pelissä luvataan parhaimmillaan 8 % parempaa suorituskykyä verrattuna 19.8.2 -ajureihin, kun käytössä on Radeon RX 5700 XT -näytönohjain ja pelissä DirectX 12 -tila, 4K-resoluutio ja Ultra-asetukset. Ajureiden tukemat uudet Vulkan-laajennokset ovat VK_AMD_device_coherent_memory, VK_EXT_calibrated_timestamps, VK_EXT_line_rasterization ja VK_Ext_shader_demote_to_helper_invocation.

Tällä kertaa ajurit korjaavat vain yhden aiempien julkaisujen ongelmista, eli Gigabyten RGB Fusion 2.0 -valaistuksenhallinnan käynnistämisen aiheuttamat kaatumiset Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimilla. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan esimerkiksi Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimilla mahdollisesti tapahtuva nykiminen 240 hertsin näytöillä FreeSync käytössä, Radeon Performance Metricsin raportoimat väärät muistinkäyttölukemat sekä Radeon Overlayn satunnainen toimimattomuus. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä