Intelin mukaan Cascade Lake-X -prosessorit tulevat tarjoamaan parhimmillaan yli kaksinkertaista suorituskykä per euro, kun verrokkina on Skylake-X-arkkitehtuuriin perustuva prosessori.

Intel on pitänyt Berliinissä IFA-messuilla oman lehdistötilaisuutensa. Yhtiö kertoi paikan päällä muun muassa Core i9-9900KS -prosessorin julkaisuaikataulusta sekä tulevista Cascade Lake-X -prosessoreista.

Core i9-9900KS esiteltiin alun perin jo toukokuussa Computex 2019 -messuilla. Tuolloin yhtiö kertoi aikovansa tuoda prosessorin myyntiin ajoissa joulumarkkinoita varten. Nyt yhtiö on tarkentanut, että prosessori tullaan julkaisemaan lokakuun aikana.

Core i9-9900KS on lähes identtinen i9-9900K-mallin kanssa. Molemmat ovat 8-ytimisiä, tukevat Hyper-threading-teknologiaa ja niiden peruskellotaajuus on 3,6 GHz. Se, missä prosessorit eroavat on Turbo-kellotaajuus. Siinä missä i9-9900K yltää 5 GHz:n Turbo-kellotaajuuteen yhden ytimen rasituksessa, lupaa Intel i9-9900KS:n kykenevän 5 GHz:n Turbo-kellotaajuuksiin kaikkien ydinten rasituksessa, kunhan jäähdytys on riittävä. Intel on käyttänyt omissa demoissaan tarkemmin määrittelemätöntä Corsairin 240 mm:n jäähdytimmellä varustettua AIO-nestejäähdytystä.

Intel puhui samassa yhteydessä myös HEDT-alustalle julkaistavista Cascade Lake-X -prosessoreista. Yhtiön mukaan prosessorit tullaan julkaisemaan ensi kuussa ja ne tulevat parantamaan sen HEDT-alustan kilpailukykyä merkittävästi. Yhtiön dian mukaan AMD:n nykyiset Threadripper 2950X, 2970WX ja 2990WX tarjoavat 1,3 – 1,61 -kertaista suorituskykyä euroa kohden, kun verrokkina on nykyinen Skylake-X -arkkitehtuuriin perustuva HEDT-prosessori. Cascade Lake-X:lle yhtiö lupaa kuitenkin vielä selvästi parempaa, sillä sen luvataan yltävän 1,74 – 2,09 -kertaiseen suorituskykyyn euroa kohti Skylake-X:ään verratessa. Syksyn HEDT-markkinoista voidaankin odottaa varsin kiivaita, kun samoihin aikoihin areenalle astelevat Intelin Cascade Lake-X ja AMD:n Zen 2 -arkkitehtuurin Ryzen Threadripper.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;