AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.8.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön GCN- ja RDNA-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä.

Radeon Software 20.8.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat viralliset tuet Hyper Scape-, Horizon Zero Dawn Complete Edition for PC- ja Grounded-peleille. Ajureiden luvataan parantavan Radeon RX 5700 XT:n suorituskykyä Grounded-pelissä parhaimmillaan 9 % Epic-asetuksilla verrattuna 20.7.2-ajureihin.

Tuttuun tapaan ajureissa korjataan myös aiempien julkaisujen ongelmia. Liiskattujen bugien listalta löytyy tällä kertaa muun muassa tehtävänvaihdon aiheuttama virkistystaajuuden mahdollinen lukkiutuminen kun FreeSync-teknologia on käytössä, Doom Eternal -pelin tumma ruutu, kun pelissä vaihdetaan V-sync-asetuksia HDR:n ollessa käytössä sekä Radeon Softwaren mahdollinen kaatuminen unitilasta herätessä, jos käyttäjä on liittynyt AMD User Experience -ohjelmaan. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan esimerkiksi RX 5000 -sarjalla tehtävänvaihdon yhteydessä mahdollisesti tapahtuva näytön vilkkuminen FreeSync käytössä, joissain peleissä tapahtuva satunnainen tökkiminen RX 5000 -sarjan näytönohjaimilla sekä vanha tuttu Performance Metrics Overlayn ja Performance Tuning -välilehden näyttämät liian korkeat lepokellotaajuudet RX 5700 -sarjan näytönohjaimilla. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä