Tachyumin mukaan sen Prodigy kykenee suorittamaan ainakin ARM- ja RISC-V-koodia nopeammin kuin nykyiset natiivit prosessorit.

Tachyum on ainakin toistaiseksi monille täysin tuntematon nimi. Mikäli yhtiön tavoitteet toteutuvat, se tulee kuitenkin muuttumaan ensi vuonna Prodigy-prosessoreiden myötä.

Tachyum Prodigy on yhtiön omaan käskykanta-arkkitehtuuriin perustuva prosessori, jonka luvataan olevan niin sanotusti ”universaali prosessori” siinä mielessä, että se kykenee suorittamaan natiivien sovellusten lisäksi ainakin x86-, ARM- ja RISC-V-sovelluksia. Yhtiön tuoreen lehdistötiedotteen mukaan sen läpäisseen onnistuneesta ohjelmistopohjaisen emulaation kaikilla kolmella käskykannalla (ISA, Instruction Set Architecture).

Tachyumin tavoite on luonnollisesti saada yritykset ajamaan sen prosessoreille natiivia koodia, mutta siirtymävaiheessa muiden käskykanta-arkkitehtuurien tuki on ensiarvoisen tärkeää. Yhtiön tiedotteen mukaan sen Prodigy-prosessori suorittaakin ainakin ARM- ja RISC-V-käskykantoja nopeammin, kuin kyseisiä käskykantoja natiivisti ajavat prosessorit.

Yhtiön mukaan sen on tarkoitus toimittaa ensi vuonna Prodigy-prosessoreiden julkaisun yhteydessä natiivi Linux-jakelu, joka sisältää käyttäjälle näkymättömän emulaattorin, joka kääntää x86-, ARM- ja RISC-V -koodin lennossa Prodigyn ISA:lle. Tachyum on myös julkaissut sivuillaan videoita, joissa emulaation näytetään toimivan ongelmitta.

Tachyumin prosessorit on suunnattu palvelimiin ja lehdistötiedotteen mukaan ne ovat nykyisiä Xeon-prosessoreita nopeampia 10 kertaa pienemmällä tehonkulutuksella, kun kumpikin ajaa itselleen natiivia koodia. Prodigy-lippulaivamallin kerrotaan olevan myös nopeampi, kuin NVIDIAn nopein GPU HPC-tehtävissä, tekoälyopetuksessa ja päättelytehtävissä (inference).

Tulemme io-techin toimituksessa seuraamaan Prodigyn kehitystä ja odotamme mielenkiinnolla kolmansien osapuolten testejä, jotka tulevat lopulta osoittamaan pitävätkö Tachyumin lupaukset paikkansa, vai eivät.

Lähde: Tachyum

This site uses XenWord.
;