Tachyum on ainakin toistaiseksi monille täysin tuntematon nimi. Mikäli yhtiön tavoitteet toteutuvat, se tulee kuitenkin muuttumaan ensi vuonna Prodigy-prosessoreiden myötä.
Tachyum Prodigy on yhtiön omaan käskykanta-arkkitehtuuriin perustuva prosessori, jonka luvataan olevan niin sanotusti ”universaali prosessori” siinä mielessä, että se kykenee suorittamaan natiivien sovellusten lisäksi ainakin x86-, ARM- ja RISC-V-sovelluksia. Yhtiön tuoreen lehdistötiedotteen mukaan sen läpäisseen onnistuneesta ohjelmistopohjaisen emulaation kaikilla kolmella käskykannalla (ISA, Instruction Set Architecture).
Tachyumin tavoite on luonnollisesti saada yritykset ajamaan sen prosessoreille natiivia koodia, mutta siirtymävaiheessa muiden käskykanta-arkkitehtuurien tuki on ensiarvoisen tärkeää. Yhtiön tiedotteen mukaan sen Prodigy-prosessori suorittaakin ainakin ARM- ja RISC-V-käskykantoja nopeammin, kuin kyseisiä käskykantoja natiivisti ajavat prosessorit.
Yhtiön mukaan sen on tarkoitus toimittaa ensi vuonna Prodigy-prosessoreiden julkaisun yhteydessä natiivi Linux-jakelu, joka sisältää käyttäjälle näkymättömän emulaattorin, joka kääntää x86-, ARM- ja RISC-V -koodin lennossa Prodigyn ISA:lle. Tachyum on myös julkaissut sivuillaan videoita, joissa emulaation näytetään toimivan ongelmitta.
Tachyumin prosessorit on suunnattu palvelimiin ja lehdistötiedotteen mukaan ne ovat nykyisiä Xeon-prosessoreita nopeampia 10 kertaa pienemmällä tehonkulutuksella, kun kumpikin ajaa itselleen natiivia koodia. Prodigy-lippulaivamallin kerrotaan olevan myös nopeampi, kuin NVIDIAn nopein GPU HPC-tehtävissä, tekoälyopetuksessa ja päättelytehtävissä (inference).
Tulemme io-techin toimituksessa seuraamaan Prodigyn kehitystä ja odotamme mielenkiinnolla kolmansien osapuolten testejä, jotka tulevat lopulta osoittamaan pitävätkö Tachyumin lupaukset paikkansa, vai eivät.
Lähde: Tachyum
Tachyum Starts From Scratch To Etch A Universal Processor
http://www.nextplatform.com
Ei siinä ole mitään "debatablea", se on selvästi in-order-prosessori.
Kun tulee välimuisithuti, koko ydin stallaa.
Ja silloin kun tuon binäärikääntäjä ei onnistu sw-pipeliettämään looppia, sillä on käytössään vain hyvin vähän käskytason rinnakkaisuutta ja se tuottaa todella hidasta koodia, siinä missä spekulatiivisesti suorittava todellinen OoOE-prosessori ennustaa haarautumisia monta iteraatiota eteenpäin ja suorittaa limittäin koodia monesta iteraatiosta oikein kivalla käskytason rinnakkaisuudella.
TÄmä nyt haisee aika pahasti siltä, että tämä pieksee
1) jotain todella pieniä ja mopoja in-order-ARM-ytimiä (esim. Cortex A55) ja kaikki RISC-V-ytimet on muutenkin mopoja
2) ehkä järeämpiä ARMeja joissain yksittäisessä yliyksinkertaisessa epärelevantissa benchmarkissa jossa tuon binäärikääntäjä toimii täydellisesti ja tuolla on käytössään N kertaa enemmän ytimiä kuin niillä ARM-prossuilla.
Voi olla kyllä In-Order prosessorilla vaikeaa saada sama suorituskyky. Asiaan vihkiytymättömille: In-Order oli ne vanhat hitaat Atomit.
Ja päästäkseen edes luvattuihin nopeutuksiin niillä täytyy sitten olla h**vetin monta hidasta ydintä, eli käytännössä tässä on ytimiä 10-20x enemmän kuin vertailuprosessoreissa ja sillä pärjäävät benchmarkeissa. Mutta tässä voi olla myös kääntäjäoptimointeja ja hyvin spesifisiä testiskenaarioita, niin oikeassa elämässä nuo on vähän kuin sinulla olisi klusteri, jossa on 50 raspberry pi:tä ja ei sille ole mitään oikeaa käyttöä.
Voisiko tuon sanoa, että "kymmenkertainen energiatehokkuus" tai "tehonkulutuksen ollessa 1/10 verrattuna kilpailevaan tuotteeseen" tai "90% pienemmällä tehonkulutuksella" tms.
Kun sitä ei valitettavasti tiedä mitä tarkalleen valmistaja milloinkin sillä tuntuu tarkoittavan, ellei se julkaise tarkkoja lukuja. Typerä ilmaisu, siitä olen samaa mieltä, mutta kun ei tarkempaa tietoa ole on "pakko" käyttää sitä.
Tachyonin mukaan :
Outperforms Xeon on SpecInt & SpecFP 2006 benchmarks
• One 3.5GHz Xeon E5-2687W v4 core vs one Prodigy core, same GCC 7.2
Vähän kyllä kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta tämä Tachyum.
Tai sitten jätetään pelivaraa sanomalla, että "väitetysti pienemmällä tehonkulutuksella" tms.
Ei tämä Tachyum ihan tyhjästä yhtäkkiä ole ilmestynyt, vaan kuten tähänkin ketjuun on jo linkattu esitellyt arkkitehtuuriaan tarkemmin jo HotChips 2018 -tapahtumassa
Huomasin kyllä, että "Rado" perustanut tuon 2016 ja omaa aika paljon alalta kokemusta ei siinä mitään. Kuulostaa vaan aika nopeaan saaduilla saavutuksilta…. "Nopeampi kuin Xeon pienempi kuin ARM"
Ota nyt huomioon, että kyseessä on newähööd firman markkinointiosaston hehkutustulokset. Tällöin tuo "kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta" myös yleensä pitää paikkansa. Jos noilla olisi oikeasti tuollainen tuote, niin se kannattaisi laittaa testiin muutamalle isolle kolmannelle osapuolelle. Riippumattomia testaajia löytyy kyllä. Jos ne toteaisivat saman, niin silloin voisi jytkyttää oikeasti menemään.
Mielenkiintoista on rakenteessa se että liukuhihnoista muistiohjaimille kaikki on samoilla kelloilla ja puskurointia ei ilmeisesti ole tai sitä on todella vähän. Toiminnan vakauden takaamiseen käytetään yliresursointia sekä todella järeää virheen korjausta.
Jotenkin tuntuu että pääsen hkultalan kanssa vielä vääntämään siitä onko lähestymistavasta järkeä
Samoissa numeroissa liikutaan EPYC ja Xeon P9K kanssa myös. Kahdeksan muistikanavaa vaatii IOta…
Jaahas, verrattu sitten 8 vuotta vanhaan Intelin prossuun
Ja kun noiden piiristä ei ole vielä ilmeisesti yhtään oikeita fyysisiä prototyyppejä olemassa, eli ne on vaan ilmeisesti ajaneet fpgalla todella pienellä kellolla, ja sitten vaan kertoneet tuloksen sillä kuinka moninkertaisille kelloille arvioivat lopullisen piirin kellottuvan. Ja kivasti vääristyy tulokset esim muistiviiveiden osalta.
Todennäköisesti videolla nähtiin n. 400 MHz:llapyörivä FPGA.
Ja benchmark-tulokset on sitten vaan kerrottu 10llä että saatu "arvioitu 4 GHz tulos".
Tachyum
http://www.tachyum.com
Nyt sanovat että "Post-layout verilog simulaation" mukaan olisi nopeampi kuin NVIDIAn ja Intelin piirit
Tachyum Boots Linux on Prodigy FPGA | Tachyum
http://www.tachyum.com
Ilmeisesti Slovakiaan tuollainen olisi tarkoitus rakentaa ..