AMD Noise Suppression on yhtiön vastine NVIDIAn RTX Voice -teknologialle.

AMD on julkaissut YouTubessa vahingossa ennakkoon videon AMD Softwaren tulevista päivityksistä. Video asetettiin nopeasti yksityiseksi, mutta Reddit-käyttäjä u/crazydaveboy ehti muiden muassa katsomaan videon ennen sitä.

AMD tulee lisäämään videon mukaan ajureihinsa NVIDIAn RTX Voicen kaltaisen AMD Noise Suppression -teknologian. Videon nähneen käyttäjän mukaan ominaisuuden käyttöönotto luo Windowsiin uuden virtuaalisen äänilaitteen, jota käyttämällä tekoälypohjainen Noise Suppression -teknologia on minkä tahansa sovelluksen käytettävissä. Redditiin on postattu myös lyhennetty, heikkolaatuinen ”kiusoitteluvideo” AMD:n alkuperäisestä videosta. Voit käydä katsomassa videon lähdelinkin takaa.

Toistaiseksi AMD Noise Suppression -teknologiasta ja millaista tekoälyä tai koneoppimista sen kanssa käytetään ei ole sen tarkempaa tietoa. Kyse ei ole kuitenkaan mistään erityisen raskaasta operaatiosta näytönohjaimen laskentatehon kannalta, kuten RTX Voicen kohdalla nähtiin. Huolimatta RTX-nimestä teknologia toimii myös NVIDIAn vanhemmilla näytönohjaimilla, joissa ei ole tensoriytimiä. Tom’s Hardware löysi myös AMD:n ”Detecting voice regions in a non-stationary noisy enviroment” -patentin vuodelta 2019, jonka se uskoo liittyvän Noise Suppression -teknologiaan.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;