Radeon VII:n julkaisun jälkeen kävi ilmi, ettei Radeon VII:n BIOS sisältänyt Windowsin Secure Boot -ominaisuuden vaatimaa UEFI-tukea, mutta ongelma korjattiin nopealla aikataululla.

AMD julkaisi viikko sitten maailman ensimmäisen 7 nanometrin pelinäytönohjaimen, Radeon VII:n. io-techin testissäkin olleen näytönohjaimen julkaisu ei sujunut kuitenkaan aivan suunnitelmien mukaan.

Radeon VII:n julkaisuajurit ovat aiheuttaneet päänvaivaa etenkin näytönohjainten arvostelijoille. Uusi ylikellotusjärjestelmä ei toimi luotettavasti, vaan valitut kellotaajuudet palautuvat vakioiksi ainakin useimmissa tapauksissa. Samat ongelmat pätevät ylikellottamiseen Radeon Overlayn kautta.

Ylikellotusongelmat on mainittu myös Radeon VII -tuella päivitettyjen Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.2.1 -ajureiden bugilistauksessa. Muita tiedossa olevia ongelmia ovat mm. vakausongelmat joillain X399-emolevyillä sekä grafiikan korruptoituminen Apex Legendsissä.

Lataa Radeon VII:n ajurit täältä

Pian näytönohjaimen BIOSista löydettiin myös puute: se ei tue UEFI:a, mikä tarkoittaa samalla, ettei Windowsin Secure Boot -ominaisuus toimi. Tähän AMD reagoi nopeasti ja ilmoitti toimittaneensa jo UEFI-tuella varustetun BIOS-version AIB-valmistajille. Nyt BIOS on tullut ladattavaksi myös suoraan AMD:n verkkosivuilta sekä 32- että 64-bittisille järjestelmille.

Lataa Radeon VII:n BIOS UEFI-tuella täältä

Julkaisun yhteydessä jäi myös monille epäselväksi, tukeeko Radeon VII useamman näytönohjaimen konfiguraatioita, sillä ominaisuutta ei oltu listattu valmistajien verkkosivuilla. Japanilaisen Wisteriearin kahdella Radeon VII -näytönohjaimella suorittamat testit osoittavat, että Radeon Software -hallintapaneeliin ilmestyy täysin normaalisti CrossFire-kytkin. Ominaisuuden toimivuus on kuitenkin vielä heikoissa kantimissa, sillä Wisteriear sai CrossFiren toimimaan vain 3DMark Time Spyssä, Rise of the Tomb Raiderissa sekä Gears of War 4:ssä.

This site uses XenWord.
;