AMD:n uusi semi-custom SoC on tehty Suborin uutta tietokonetta ja konsolia varten. Se sisältää neljä Zen-prosessoriydintä ja 24 CU:n Vega-grafiikkaohjaimen.

AMD on valmistuttanut semi-custom tuotteita jo lukuisille eri yrityksille, viimeisimpänä rakkaalle veriviholliselleen Intelille. Nyt yhtiön semi-custom asiakkaiden listaan liittyy kiinalainen Zhongshan Subor.

AMD:n mukaan se on luonut kiinalaiselle Zhongshan Suborille uuden semi-custom SoC-piirin, jota Subor tulee käyttämään sekä pelitietokoneessaan että tulevassa konsolissaan. Todellisuudessa konsoli ja pelitietokone ovat kuitenkin yksi ja sama laite, joiden ainoaksi eroksi jää käyttöjärjestelmä.

AMD:n mukaan uudessa semi-custom piirissä yhdistyy neliytiminen Zen-arkkitehtuuriin perustuva prosessori SMT-tuella sekä 24 Compute Unit -yksikön Vega-grafiikkaohjain. Prosessoriytimet toimivat 3,0 GHz:n kellotaajuudella ja grafiikkaohjain 1,3 GHz:n kellotaajuudella.

Erikoiseksi ratkaisun tekee se, että AMD:n mukaan kyse olisi yhdestä piiristä ja siihen kuuluisi myös 8 gigatavua GDDR5-muistia. Olettaen, että AMD:n julkaisemassa tiedotteessa ei ole virheitä, olisi ”yhden piirin” (”single chip”) tarkoitettava todellisuudessa MCM-piiriä. Piirin olisi oltava myös kooltaan merkittävän suuri, sillä siihen olisi mahduttava kahdeksan erillistä GDDR5-piiriä sekä Zen- ja Vega-grafiikkaohjaimen sisältävä järjestelmäpiiri.

Suborin pelitietokoneen kerrotaan olleen jo esillä ChinaJoy-messuilla ja sen on tarkoitus saapua kiinan markkinoille kuluvan kuun loppupuolella. Konsoliversio tietokoneesta julkaistaan vuoden loppuun mennessä. Valitettavasti sekä pelikone että konsoli julkaistaan yksinomaan Kiinan markkinoille.

Päivitys 4.8 klo 14.55:

AMD on päivittänyt tiedotettaan. Kyseessä ei ole MCM-piiri, vaan alkuperäisessä tiedotteessa puhuttiin virheellisesti yhdestä piiristä. Neljästä Zen-arkkitehtuuriin  perustuvasta prosessoriytimestä ja 24 CU:n Vega-grafiikkaohjaimestä rakentuvassa järjestelmäpiirissä on 256-bittinen GDDR5-muistiohjain, mutta muistipiirit ovat erillisinä piireinä emolevyllä.

Lähde: AMD Kuva: Zol.com.cn

This site uses XenWord.
;