8K- eli 7680x4320-resoluution sekä DisplayPort 1.4 HBR3 -tuen lisäksi ajureissa on parannettu VR-tukea lisäämällä tietyille näytönohjaimille tuet Oculuksen Asynchronous Spacewarpille ja SteamVR:n Asynchronous Reprojectionille.

AMD on julkaissut uudet Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.4.1 -ajurit näytönohjaimilleen. Ajurit tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia. Ajurit ovat saatavilla 32- ja 64-bittisille Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille sekä 64-bittiselle Windows 8.1:lle.

Radeon Software 17.4.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset keskittyvät virtuaalilaseihin ja päivitettyyn DisplayPort-tukeen. Uusien ajureiden myötä Radeon RX 400 -sarjan näytönohjaimet saavat virallisen tuen DisplayPort 1.4 HBR4 -protokollalle ja sen myötä tuen 8K-resoluutiolle (7680×4320). 8K-resoluutiota voi hyödyntää sitä tukevilla näytöillä 30 hertsin virkistystaajuudella käyttäen yhtä DisplayPort-kaapelia tai 60 hertsin virkistystaajuudella käyttäen kahta kaapelia.

Ajurit lisäävät Radeon R9 290-, R9 390- ja R9 Fury -sarjojen näytönohjaimille tuen Oculuksen Asynchronous Spacewarp -ominaisuudelle (ASW). ASW mahdollistaa VR-käytössä täyteruutujen luonnin vertailemalla edellisiä renderöityjä ruutuja. Täyteruudut mahdollistavat sulavamman liikkeen tapauksissa, joissa näytönohjain ei syystä tai toisesta ehdi renderöidä seuraavaa ruutua ajoissa. Ajureissa lisäävät lisäksi Radeon RX 470- ja RX 480 -näytönohjaimille tuen SteamVR Asynchronous Reprojection -ominaisuudelle Windows 10 -käyttöjärjestelmällä. Ominaisuus toimii vastaavalla tavalla, kuin Oculuksen ASW. SteamVR Asynchronous Reprojection -tuki on rajoitettu Windows 10 -käyttöjärjestelmälle ainakin toistaiseksi.

Tuttuun tapaan ajureista löytyy myös liuta korjattuja vanhoja bugeja unohtamatta tietenkään tiedossa olevia, vielä korjaamattomia bugeja. Voit lukea ajureiden bugeista ja muista muutoksista tarkemmin niiden julkaisutiedotteesta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;