Vaikka AMD aiemmin totesi Vega 20:n tulevan vain ammattilaispuolelle, on Radeon VII lähes varmasti täysin sama 7 nanometrin siru.

AMD:n toimitusjohtajan Lisa Sun CES 2019 -keynote on parhaillaan käynnissä. Su on esitellyt tapahtumassa hetki sitten maailman ensimmäisen 7 nanometrin pelinäytönohjaimen.

Radeon VII on maailman ensimmäinen 7 nanometrin prosessilla valmistettua grafiikkapiiriä käyttävä pelinäytönohjain. VII on toisen sukupolven Vega-arkkitehtuuriin perustuva ja todennäköisimmin kyseessä on sama Vega 20 -grafiikkapiiri, kuin Radeon Instinct -sarjan tuoreimmissa malleissa, vaikka AMD aiemmin sanoikin sen olevan tulossa vain ammattilaiskäyttöön. Vaikka VII on selvästi johdettu Vega II:sta, puheessa se lausutaan ”seven”.

Radeon VII:ssä on käytössä 60 Compute Unit -yksikköä ja se toimii parhaimmillaan 1,8 GHz:n kellotaajuudella. 4096-bittisen väylän myötä näytönohjaimessa on muistikaistaa 1 Tt eli 1024 Gt/s ja sen päästä löytyy 16 Gt HBM2-muistia.

AMD:n mukaan näytönohjain olisi 25 % Radeon RX Vegaa nopeampi samalla tehonkulutuksella, mutta osittain kiitos suuremman muistikaistan hyötyohjelmissa suorituskyky on noussut AMD:n testien mukaan 27 – 62 % ja pelinopeus 25 – 42 %. Suorassa vertailussa GeForce RTX 2080 -näytönohjaimeen VII on käytännössä yhtä nopea Battlefield V- ja FarCry 5 -peleissä ja selvästi nopeampi Strange Brigadessa.

Radeon VII saapuu myyntiin 7. helmikuuta ja sen veroton suositushinta on 699 dollaria, eli sama kuin NVIDIAn GeForce RTX 2080 -näytönohjaimella.

Lähde: AMD CES 2019 @ YouTube

This site uses XenWord.
;