Vuotojen mukaan Rembrandt-APU-piiri olisi mahdollisesti Van Goghin seuraaja ja valmistettaisiin 6 nanometrin valmistusprosessilla.

AMD:lla on monta rautaa tulessa sen valmistellessa paitsi uusia prosessoreita, useampia erilaisia APU-piirejä ja grafiikkapiirejä. Nyt nettiin on vuotanut uusia tietoja yhdestä AMD:n tulevista APU-piireistä.

VideoCardz on bongannut viime aikoina muutoinkin vuotorintamalla aktivoituneen Patrick Schurin twiitin, jonka mukaan AMD:n Rembrandt-koodinimellinen APU-piiri tulisi tukemaan DDR5-5200-muisteja, kahta 40 Gbps:n USB4-liitäntää ja sisältäisi 20 PCI Express 4.0 -kaistaa.

Schurin Twiitin myötä aktivoitui myös MebiuW, joka on kesän aikana avannut pala kerrallaan hallussaan olevaa roadmappia. MebiuW kiittää muita vuotajia kyseisen roadmapin tietojen varmistamisesta hänestä riippumattomista lähteistä ja julkaisi sen kunniaksi uuden palasen roadmapista.

Uudessa kuvassa näkyy nimenomaan Rembrandt-koodinimellinen APU-piiri, jonka ominaisuuksiksi listataan Zen 3 -prosessoriytimet, PCI Express 4.0 -tuki, RDNA2-grafiikkaohjain (Navi2), DDR5- ja LPDDR5-tuki CVML sekä 6 nanometrin valmistusprosessi. CVML, jonka epäillään tarkoittavan konenäköä ja -oppimista, vihjaa Rembrandtin olevan mahdollisesti Van Goghin seuraaja. Mielenkiintoisena yksityiskohtana voidaan pitää myös 6 nanometrin valmistusprosessia, sillä AMD ei ole julkisesti kertonut aikovansa käyttää kyseistä prosessia.

Lähteet: Patrick Schur @ Twitter, MebiuW @ Twitter

This site uses XenWord.
;