AMD:n Raven Ridge -arkkitehtuuriin perustuvat Ryzen-prosessorit toimivat nykyisillä emolevyillä kunhan niille julkaistaan asianmukaiset BIOS-päivitykset.

AMD antoi CES 2018 -messuilla ensimaistiaiset tulevista Raven Ridgen työpöytäversioista, eli Ryzen-prosessoreista integroidulla Vega-grafiikkaohjaimella. Nyt yhtiö on paljastanut tulevien prosessoreiden tarkemmat tekniset ominaisuudet ja julkaisupäivän.

Ryzen 5 2400G on neliytiminen prosessori, joka kykenee SMT-teknologian avulla suorittamaan samanaikaisesti kahdeksaa säiettä. Prosessoriydinten peruskellotaajuus on 3,6 ja Boost-kellotaajuus 3,9 GHz. Prosessorin grafiikkaohjaimena toimii Vega 11, jossa on nimensä mukaisesti 11 Compute Unit -yksikköä, jotka toimivat parhaimmillaan 1,25 GHz:n kellotaajuudella.

Ryzen 3 2200G on niin ikään neliytiminen prosessori, mutta se ei tue SMT-teknologiaa eli suoritettavien säikeiden määrä jää neljään. Sen prosessoriydinten perus- ja Boost-kellotaajuudet ovat 3,5 ja 3,7 GHz. Grafiikkaohjaimena toimii kahdeksalla CU-yksiköllä varustettu Vega 8, jonka maksimikellotaajuus on 1,1 GHz.

Kumpikin Raven Ridge -arkkitehtuuriin perustuvista prosessoreista sisältää päivitetyn kaksikanavaisen muistiohjaimen, joka tukee aiempia Ryzen-malleja korkeampaa DDR4-2933-nopeutta. Muiden Ryzeneiden tapaan uudet prosessorit ovat kerroinlukitsemattomia.

Prosessoreiden TDP-arvo on vakiona 65 wattia, mutta se voidaan OEM-valmistajan toimesta konfiguroida 45 – 65 watin välimaastoon. Prosessoreiden mukana toimitetaan AMD:n Wraith Stealth -prosessoricooleri.

Uudet Ryzen-prosessorit toimivat nykyisillä 300-sarjan emolevyillä, mikäli emolevyvalmistaja julkaisee sitä tukevan BIOS-päivityksen ja on varustanut emon tarvittavilla näyttöulostuloilla. Suoraan paketista otettaessa tuki Raven Ridge -arkkitehtuurin Ryzen-prosessoreille löytyy vasta myöhemmin julkaistavista 400-sarjan piirisarjoista.

Prosessorit julkaistaan virallisesti 12. päivä helmikuuta.

Lähde: AMD, Ryzen 3 2200G, Ryzen 5 2400G

This site uses XenWord.
;