NVIDIA on antanut Euroopassa jälleenmyyjille ohjeistuksen, että GeForce-näytönohjaimet pitäisi myydä ensisijaisesti pelaajille eikä virtuaalivaluuttojen louhijoille.

Saksalainen Computerbase-sivusto raportoi NVIDIAn antaneen ainakin tietyille eurooppalaisille jälleenmyyjille ohjeistuksen, joilla pyritään rajoittamaan näytönohjainten päätymistä pelaajien sijaan virtuaalivaluuttojen louhijoille. Saksalaiset jälleenmyyjät, kuten Caseking, Mindfactory ja Alternate, ovat rajoittaneet nyt saman mallin tilausmäärän kahteen näytönohjaimeen per tilaus.

For NVIDIA, gamers come first. All activities related to our GeForce product line are targeted at our main audience. To ensure that GeForce gamers continue to have good GeForce graphics card availability in the current situation, we recommend that our trading partners make the appropriate arrangements to meet gamers’ needs as usual.

NVIDIA kuitenkin painottaa, että ohjeistus ei missään nimessä ole käsky tai sitä olisi pakollista noudattaa sillä hintakartellit ja hintasuositukset ovat laissa kielletty ja EU:ssa niistä on rangaistuksena massiiviset sakot.

Saksalaiset jälleenmyyjät ovat raportoineet saavansa erityisesti Itä-Euroopan maista jopa satojen näytönohjaimien kertatilauksia. io-techin tietojen mukaan myös Suomesta ollaan halukkaita ostamaan suuria määriä näytönohjaimia kerralla johtuen siitä, että täällä saatavuus on parempi tai sitä ylipäätään on toisin kuin Venäjällä.

Lähde: Computerbase

This site uses XenWord.
;