AG353UCG on varustettu mm. DisplayHDR 1000 -sertifikaatilla, G-Sync HDR -tuella ja 35-tuumaisella, kaarevalla 200 hertsin 3440x1440-resoluution VA-paneelilla.

Näyttövalmistaja AOC on esitellyt MMD AOC Philips -tapahtumassa yhtiön kesän uutuuksia. Huippunäytöt vaikuttaa ainakin pinnallisesti jyräävän selvästi alleen tämän hetkisen tarjonnan, mutta sillä on hintansa.

AOC Agon AG353UCG on varustettu 35-tuumaisella erittäin leveällä 3440×1440-resoluution kaarevalla VA-paneelilla. Näytön virkistystaajuus on peräti 200 hertsiä ja sen kerrotaan paitsi tarjoavan 1000 nitin maksimikirkkauden, myös näyttävän täyden DCI-P3-väriavaruuden ja tarjoavan 2000:1-kontrasisuhteen. HDR-teknologiat ovat luonnollisesti tuettuja näyttö on varustettu DisplayHDR 1000 -leimalla. AG353UCG on varustettu 512 säätyvällä taustavalaistusalueella (FALD, Full Array Local Dimming) ja G-Sync HDR -tuella, mutta se tulee saamaan rinnalleen myös FreeSync 2 -version samasta näytöstä.

TFTCentral on päässyt myös testaamaan tulevan näytön G-Sync HDR -versiota pikaisesti. Sivuston mukaan näytölle luvataan 1 millisekunnin vasteaikoja, mutta käytännössä tämän saavuttaminen tarkoittaisi jonkinlaista taustavalon vilkutusta ja todellisen vasteajan olevan 4 millisekunnin luokkaa. Näytössä kerrotaan olevan kolme overdrive-asetusta: pois päältä, normaali ja extreme. Ilman overdriveä näytön kuvan kerrotaan olevan jonkin verran pehmeä ja extremellä tulevan korona-artifakteja, mutta normaaliasetuksen kerrotaan toimivan hyvin. Lisäksi sivusto huomioi, että kuva vaikutti selvemmältä 144 hertsin virkistystaajuudella ja sumenevan aavistuksen portaittain, kun virkistystaajuutta nostetaan 200 hertsiin asti.

TFTCentral kertoi myös, että lehdistölle mainostetun kesäkuun julkaisun sijasta näyttö tulisi markkinoille todennäköisemmin vasta syksyllä, syys- tai lokakuussa. Näytön hintahaarukaksi arvioidaan AOC:n toimesta noin 1800 – 2200 euroa. OverclockersUK on listannut näytön jo ennakkotilattavaksi 1999 punnan hintaan. FreeSync 2 -version hinnasta tai todellisesta aikataulusta ei ole toistaiseksi saatavilla arvioita.

Lähteet: TrustedReviews, TFTCentral

This site uses XenWord.
;