JOLEDin kehittämän ensimmäisen tulostettavien OLED-paneelien massatuotantojärjestelmän kapasiteetti tulee olemaan ainakin alkuvaiheessa noin 220 000 paneelia kuukaudessa. Paneelien koot tulevat vaihtelemaan 10 - 32 tuuman välillä.

OLED-näytöt ovat arkipäivää muun muassa puhelimissa, mutta tietokonenäyttöjen markkinoilla on ollut hiljaisempaa. Nyt tunnelin päässä alkaa näkyä valoa, sillä JOLED on ilmoittanut saavansa keskikokoisten paneelien massatuotannon käyntiin ensi vuonna.

Japanilainen orgaanisiin LED-teknologioihin erikoistunut JOLED on ilmoittanut kehittäneensä maailman ensimmäiset tulostettavien OLED-paneelien massatuotantolinjat. Linjastot rakennetaan Japanin Chibassa sijaitsevaan tuotantolaitokseen, jossa yhtiön on tarkoitus aloittaa massatuotanto vuonna 2020. Tuotantolaitoksen kapasiteetti tulee olemaan noin 220 000 paneelia kuukaudessa.

JOLED tulee olemaan paneeliensa suhteen varsin omavarainen, sillä printattavien OLED-paneelien esityöt tullaan tekemään yhtiön Nomissa sijaitsevassa tuotantolaitoksessa, joka aloittaa toimintansa niin ikään 2020. Tuotettavat näytöt tulevat olemaan kooltaan keskikokoisia eli 10- – 32-tuumaisia ja niiden pääasiallisiksi kohteiksi on suunniteltu automarkkinoita sekä high end -tietokonenäytöt.

JOLED on rahoittanut tulostettavien OLED-paneelien massatuotantoteknologian kehitystyön reilun 200 miljoonan euron rahoituspotilla, jonka se keräsi myymällä osakkeitaan INCJ:llle, Sonylle ja Nisshalle. Nisshan kerrotaan lisäksi tekevän yhteistyötä JOLEDin kanssa OLED-paneelien kosketussensoreiden parissa.

Vaikka uusien tulostettujen paneelien massatuotanto aloitetaan vasta ensi vuonna, yhtiöllä on jo nyt valikoimissaan PC-käyttöön suunnattuja OLED-paneeleita. Esimerkiksi Asuksen jo nyt valikoiduista kaupoista löytyvä ProArt PQ22UC -näyttö käyttää yhtiön tulostettua 21,6-tuumaista OLED-paneelia. Ennen varsinaista massatuotantoa paneelien hinnat ovat kuitenkin ilmeisen kalliita, sillä Asuksen näytön hinta on reilusti yli 5000 euroa.

Lähde: JOLED

 

This site uses XenWord.
;