Italian kilpailuviranomainen on tuominnut Applen yhteensä kymmenen ja Samsungin viiden miljoonan euron sakkoihin puhelinten hidastamisesta ja käytttäjätiedotuksen heikkoudesta.

Teknologia-alan yrityksiä syytellään tämän tästä vanhempien sukupolvien tuotteiden tarkoituksenmukaisesta hidastamisesta. Useimmiten syytökset eivät johda mihinkään, mutta Italiassa kilpailuviranomainen on napannut sekä Applen että Samsungin hampaisiinsa aiheen tiimoilta.

Italian kilpailuviranomaisten mukaan sekä Applen että Samsungin päivitykset puhelimiinsa ovat aiheuttaneet ovat aiheuttaneet sekä vakavia ongelmia toimintojen suhteen että merkittävästi heikentynyttä suorituskykyä. Lisäksi ongelmana nähtiin käyttäjälle päivitysten vaikutuksista kerrottavien tietojen riittämättömyys sekä mahdottomuus palata aiempiin ohjelmistoversioihin.

Apple myönsi viime vuonna, että sen iOS-päivitykset hidastavat vanhempia puhelimia estääkseen niiden äkillisen sammumisen heikentyneen akun vuoksi. Sittemmin yhtiö on paitsi tehnyt akkujen vaihdosta edullisempaa, myös tarjonnut käyttäjille mahdollisuuden poistaa hidastusominaisuudet käytöstä. Tästä huolimatta Apple sai viiden miljoonan euron sakot puhelinten hidastamisesta ja toiset viisi miljoonaa, koska yhtiö ei ole kertonut riittävän selvästi asiakkailleen, miten akun kuntoa voisi ylläpitää tai miten akku saataisiin vaihdettua.

Samsungin kohdalla kyse on Reutersin mukaan ensimmäisestä kerrasta, kun sen ohjelmistopäivitysten on todettu aiheuttavan käyttäjille ongelmia. Yhtiö ei ole kommentoinut saamaansa tuomiota toistaiseksi. Samsungin sakot olivat kooltaan niin ikään 5 miljoonaa euroa, mutta se selvisi vain yksillä sakoilla.

Lähde: Reuters

This site uses XenWord.
;