Deep Fusion -ominaisuuden luvataan parantavan kuvien yksityiskohtia ja tekstuureita.

Apple on julkaissut 13.2 -päivityksen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmälleen. Kyseessä on jo viides päivitys iPhone 11 -puhelimien markkinoille saapumisen jälkeen runsaan kuukauden aikana. Päivityksen koko on laitteesta riippuen noin 500-600 megatavua. Päivityksen merkittävin uudistus on iPhone 11 -käyttäjien odottama Deep Fusion -kameraominaisuus.

Deep Fusion hyödyntää iPhone 11 -mallien uutta A13 Bionic -järjestelmäpiiriä ja yhdistää yhteensä yhdeksän kuvaa yhdeksi yksityiskohtien, tekstuurin ja kohinan parantamiseksi. Deep Fusion prosessoi yhteen parhaat neljästä ennen sulkimen painamista tallennetusta lyhyellä valotuksella otetusta, neljästä normaalilla valotuksella otetusta ja yhden pitkällä valotuksella otetusta kuvasta. Käyttäjälle kamerasovelluksessa täysin näkymätön Deep Fusion aktivoituu automaattisesti lähes aina telekameraa käyttäessä sekä pääkameraa sisävalaistuksessa tai hämärässä käyttäessä. Smart HDR on käytössä kirkkaassa valaistuksessa ja yötila erittäin heikossa valossa. Ultralaajakulmakamera ei kuitenkaan tue Deep Fusionia.

Toisena odotettuna kamerasovelluksen päivityksenä Apple on lisännyt mahdollisuuden vaihtaa videokuvan resoluutiota sekä ruudunpäivitysnopeutta suoraan kamerasovelluksesta. Jostain syystä uudistus on kuitenkin tarjolla vain tämän vuoden iPhone 11 -malleissa.

Muita päivityksen mukanaan tuomia uudistuksia ovat yli 70 uutta emojia (Unicode 12), Ilmoita viestit -toiminto AirPodseille, AirPods Pro -tuki, parannukset HomeKitin toimintaan ja Sirin sanelun tallentamisen tietosuoja-asetukset. Päivitys sisältää myös muita pienempiä bugikorjauksia ja parannuksia.

Samassa yhteydessä Apple julkaisi 13.2-päivityksen myös iPadOS:lle ja HomePodille.

io-tech julkaisee vertailukuvat ilman Deep Fusionia ja Deep Fusion käytössä iPhone 11 Pro Max -kokeiltua-artikkelin yhteydessä.

Lähteet: Apple

This site uses XenWord.
;