Uuden Apple Watchin suurin uudistus on aina päällä oleva näyttö.

Apple on esitellyt hetki sitten Special Event -tapahtumassaan uuden viidennen sukupolven Watch-älykellonsa. Ulkoisesti laite on pysynyt lähestulkoon muuttumattomana neljännen sukupolven malliin nähden.

Tarjolla on neljä eri kuorivaihtoehtoa: 100 % kierrätetty alumiini, teräs, keraami sekä uutuutena titaani. Suomessa saatavilla on tosin vain kaksi ensin mainittua vaihtoehtoa. Aikaisempien sukupolvien tapaan kustomointivaihtoehtoja löytyy lukuisia.

Kellon uusi LTPO OLED -näyttö (Low-Temperature Polysilicon Oxide) hyödyntää 1-60 Hz:n välillä vaihtelevaa virkistystaajuutta ja kykenee näin olemaan virtapihisti aina päällä. Always-on-näyttö himmenee käyttäjän ranteen ollessa laskettuna alas ja palaa täyteen toimintatilaan näyttöä koskiessa tai ranteen noustessa ylös. Suorituskyvystä vastaa uusi S5 SiP-järjestelmä (System in Package) ja ominaisuuksiin on lisätty ensi kertaa myös kompassi. Akunkestoksi luvataan jopa 18 tuntia, joka ei ole useimpiin markkinoilta löytyviin kilpailijoihin nähden erityisen hyvä lukema.

Käyttöjärjestelmänä toimii kesällä esitelty Watch OS 6, joka mahdollistaa nyt kolmansien osapuolien itsenäiset sovellukset sekä tukee äänen striimaamista suoraan kellosta kuulokkeisiin. Uusi Melu-sovellus ilmoittaa, jos ympäristön desibelitaso nousee kuuloon vaikuttavalle tasolle. Uusi hätäpuhelutoiminto toimii kansainvälisesti sivupainiketta pohjassa pitämällä, vaikka puhelin ei olisi lähettyvillä (vain Cellular-malli).

Apple Watch Series 5 on ennakkotilattavissa Applen verkkokaupasta ja niiden toimitukset alkavat 20. syyskuuta. Hinnat alkavat 40 mm:n alumiinikuorisen ja silikonihihnallisen GPS-mallin 459 eurosta. Teräsrakenteella ja teräksisellä linkkurannekkeella hinta nousee korkeimmillaan 1209 euroon. Saataville tulee myös Nike-versio 459 euron hintaan lokakuun alussa. Kolmannen sukupolven Apple Watch jää myyntiin edullisempana vaihtoehtona 239 (GPS) ja 339 euron (Cellular) lähtöhinnoilla.

Lähde: Apple

This site uses XenWord.
;