Applen iPhone X -puhelinten näyttöihin on alkanut ilmestyä pysyviä vihreitä pystyviivoja.

Applen viime viikolla myyntiin saapuneen iPhone X -puhelimen ura yhtiön kirkkaimpana tähtenä ei ole alkanut ruusuisesti. Useat käyttäjät ovat nimittäin raportoineet puhelimen näyttöön ilmestyneestä vihreästä viivasta.

Applen iPhone X:n katseenvangitsija on Samsungin valmistama 5,8-tuumainen, liki puhelimen reunoille yltävä OLED-näyttö. Vain viikko myyntiin tulosta näytöistä on kuitenkin löytynyt ikävä ongelma: läpi koko näytön yltävä vihreä pystyviiva, joka ei poistu edes puhelimen uudelleenkäynnistyksellä. Käyttäjäraporttien ja kuvien mukaan viiva saattaa ilmestyä liki mihin tahansa osaan näyttöä, vaikka ongelma tuntuukin keskittyvän lähinnä näyttöjen reunoihin.

Ongelmaan ei ole toistaiseksi löydetty korjausta, vaan Apple on vaihtanut viallisella näytöllä varustetut puhelimet mukisematta uusiin. Ongelma on käytännössä vastaava, kuin Samsungin Galaxy S7 -puhelimissa, joita vaivasi puolestaan pysyvä pinkki viiva. Applen tapaan myös Samsung vaihtoi tuolloin puhelimet suoraan täysin uusiin, mikä kertoo ongelman olevan lähes varmasti itse OLED-paneeleissa.

Vihreä viiva ei ole iPhone X:n näyttöjen ainut ongelma, vaan Apple kertoo jo tunnistaneensa ongelman, jossa nopeat lämpötilan muutokset heikentävät kosketuksentunnistuksen toimintaa. Applen mukaan toimivuuden pitäisi näissä tilanteissa kuitenkin palautua normaaliksi muutamassa minuutissa ja se työskentelee parhaillaan ongelman korjaavan päivityksen parissa. Lisäksi Apple on myöntänyt, että iPhone X:n näytöt saattavat kärsiä ennemmin tai myöhemmin kuvan kiinni palamisesta.

Lähde: MacRumors, ZDNet

This site uses XenWord.
;