Cortex-A78C-ytimet mahdollistavat muun muassa perinteisten big.LITTLE-konfiguraatioiden sijasta maksimissaan kahdeksan ison ytimen toimimisen rinnakkain.

Arm esitteli keväällä Cortex-A78-prosessoriytimet sitä tukevien Mali-G78-grafiikkapiirin ja Ethos-N78 NPU:n kera. Yhtiön mukaan sen asiakkaat ovat vieneet uuden sukupolven prosessoriytimiä niiden perinteisten markkinoiden ulkopuolelle ja nyt yhtiö on julkaissut uuden version Cortex-A78-ytimestä tukemaan näitä pyrkimyksiä.

Cortex-A78C on uusi järeämpi jäsen A78-ydinperheeseen. A78C:n kenties merkittävin ero muihin perheen malleihin on päivitetty DynamIQ-yksikkö, joka tukee nyt perinteisten 4 – 4 big.LITTLE -konfiguraatioiden sijasta maksimissaan kahdeksan ison ytimen yhdistämistä rinnakkain. Prosessoriytimet voidaan konfiguroida 32 tai 64 kilotavun L1i- ja L1d-välimuisteilla, 256 tai 512 Kt:n L2-välimuistilla ja perusversioon nähden kaksinkertaisella maksimissaan 8 Mt:n L3-välimuistilla. Yhtiön esimerkkikonfiguraatioissa listattiin 8-ytimisen lisäksi myös 6-ytiminen malli.

Erilaisen toimintaympäristön vuoksi Arm on lisäksi lisännyt Cortex-A78C-ytimeen uusia tietoturvaominaisuuksia. Pointer Authentication (PAC) on erityisesti Return-Oriented-Programming- ja Jump-Orientated-Programming-hyökkäyksiä (ROP, JOP) vastaan suunniteltu ominaisuus. Yhtiön mukaan PAC vähentää merkittävästi potentiaalisia hyökkäysreittejä; hyväksi käytettäviä ROP-hyökkäysreittejä pitäisi olla nyt 60 ja JOP-hyökkäysreittejä 40 % vähemmän, kuin ilman PAC-teknologiaa.

Cortex-A78C on suunnattu erityisesti keveisiin, aina päällä oleviin laitteisiin, kuten kannettaviin ja 2-in-1-laitteisiin. Yhtiö ei kuitenkaan tiedottanut mahdollisista uusia ytimiä hyödyntävistä järjestelmäpiireistä, vaan jättää sen kumppaneidensa tehtäväksi.

Lähde: Arm

This site uses XenWord.
;