Julki lipsahtaneiden tietojen mukaan uudet Cascade Lake-X -prosessorit kasvattavat prosessorin PCIe-linjojen määrän 44:stä 48:aan.

Intelin X299-piirisarja julkaistiin alun perin jo kesällä 2017 Intelin LGA2066-kannan tehoprosessoreille. Tänä kesänä messuilla on liikkunut X299G- ja X499-merkinnöillä varustettuja emolevyjä antaen vihiä uudesta samalle kannalle suunnitellusta piirisarjasta, mutta virallista lausuntoa mahdollisista uusista piirisarjoista ei ole toistaiseksi annettu.

Asus on nyt julkaissut kolme uutta LGA2066-emolevyä, jotka samalla kyseenalaistavat uuden piirisarjan julkaisun. Uudet emolevyt perustuvat X299-piirisarjaan, mutta niiden tuotesivuille eksyneet tiedot paljastavat niiden tulevan tukemaan tulevia Cascade Lake-X -arkkitehtuuriin perustuvia prosessoreita. Samalla varmistui myös Cascade Lake-X:n kasvattavan PCIe-linjojen määrän 48:aan ja tulevan nimetyksi Core i9 10000 -X-sarjaksi. Neljä lisälinjaa mahdollistaa esimerkiksi toisen prosessoriin kytketyn PCIe 3.0 x4 -M.2.-liitännän tai 16 / 16 / 16 linjan konfiguraation kolmelle näytönohjaimelle. Merkinnät on jo poistettu sivuilta, mutta Twitteristä tuttu momomo_us ehti napasta niistä kuvankaappaukset.

Asuksen kolme uutta emolevyä tottelevat nimeä ROG Rampage VI Extreme Encore, ROG Strix X299-E Gaming II ja Prime X299-A II. Uusi R6E Encoren päivityksiin kuuluvat U.2-liitinten poisto, enemmän SATA-liitäntöjä, yksi uusi M.2-liitäntä, Intelin Wi-Fi 6 -modeemi ja Bluetooth 5.0 -tuki. Strix X299-E Gaming II on saanut saman Wi-Fi 6- ja BT 5.0 -päivityksen sekä uutena Realtekin 2,5 gigabitin verkko-ohjaimen Intelin verkko-ohjaimen rinnalle. Lisäksi USB-liitäntöjen konfiguraatiota on muuttu aiempaan nähden. Lisäksi luvassa on Prime X299-A II, mutta sitä ei ole tällä hetkellä esillä Asuksen tuotesivuilla helpon muutosvertailun tekemiseksi.

Lähde: Asus

This site uses XenWord.
;