Corsair on esitellyt Gamescom-messuilla Saksassa langattoman K57 RGB Wireless -näppäimistön. Kyseessä on yrityksen ensimmäinen näppäimistö, joka hyödyntää tammikuussa CES-messuilla julkaistua Capellix-valaistustekniikkaa sekä langatonta Slipstream-yhteystekniikkaa.

K57 käyttää kumikupukytkimiä, eli kyseessä ei ole mekaaninen näppäimistö. Näppäimistön vasemmasta reunasta löytyy kuusi ohjelmoitavaa makronäppäintä ja oikeasta ylänurkasta puolestaan erilliset multimediakontrollit. Etureunassa on irrotettava kumipintainen rannetuki. Tuettuna on selektiivinen 8KRO (8 key rollover).

Slipstream-yhteystekniikka käyttää 2,4 GHz taajuutta ja sen mahdollistaa datapakettien lähettämisen kahdesti millisekunnissa, lähetystaajuudeen vaihtamisen vähemmän ruuhkaisaksi alle millisekunnin viiveellä sekä kuuluvuuden jopa 10 metrin päähän. Lisäksi näppäimistö tukee myös Bluetooth-yhteyttä. Näppäimistön sisäinen akku kestää Slipstream-yhteydellä vakiovalaistuksella noin 35 tuntia ja ilman valaistusta 175 tuntia. Bluetooth-yhteydellä vastaavat ajat ovat 40 ja 200 tuntia. Näppäimistö ladataan takareunan micro-USB-liitännän kautta.

Corsairin Capellix-ledit ovat merkittävästi pienempiä kuin tavalliset pintaliitosledit (tilavuus 0,2 mm3 vs. 2,8 mm3) ja n iiden LED-siru kiinnitetään suoraan piirilevylle ilman suurikokoista SMD-paketointia. Primaxin kanssa kehitetty tekniikka mahdollistaa Corsairin mukaan jopa 60 % kirkkaamman, 60 % energiatehokkaamman, virrankulutukseltaan 40 % alhaisemman sekä 35 % pitkäikäisemmän valaistusratkaisun. K57:ssä Capellix-ledien käyttö tarkoittaa kirkkaampaa ja tasaisempaa valaistusta sekä parempaa akunkestoa, kuin mitä tavanomaisilla pintaliitosledeillä olisi saavutettu.

Uutuus tulee saataville lähiaikoina, mutta suositushintaa ei ole toistaiseksi ilmoitettu. K57 löytyy kuitenkin jo Hinta.fi-palvelusta, jossa sen hinta hinta on edullisimmillaan sata euroa.

Lähde: Corsair