Asus on esitellyt National Association of Broadcasters Show 2019 -tapahtumassa kaksi mielenkiintoista uutta näyttöä. Ammattikäyttöön suunnattujen näyttöjen erikoisuus on miniLED-taustavalaistus.

Asus ProArt PA27UCX ja PA32UCX ovat nimiensä mukaisesti 27- ja 32-tuumaisia näyttöjä. Toistaiseksi osa näyttöjen teknisistä ominaisuuksista on vielä hämärän peitossa, mutta tiedossa olevat yksityiskohdat lupaavat paljon.

Kummankin näytön paneeli tarjoaa 4K-resoluution, 10-bittisen paneelin, QuantumDot-filtterin ja tuen sekä HDR10- että HLG-standardeille (Hybrid-Log Gamma). Näytöt tukevat DCI-P3-, Rec.709-, Rec.2020- ja Adobe RGB -väriavaruuksia, joskin 27-tuumaisen mallin kohdalla Adobe RGB jää 0,5 % vajaaksi täydestä.

Näyttöjen todellinen erikoisuus on niiden käyttämä miniLED-taustavalaistus. MiniLED-taustavalaistus mahdollistaa 32-tuumaisen näytön kohdalla yli 1000 säädettävää taustavaloaluetta (Local Dimming Zone) ja 27-tuumaisenkin kohdalla 576 aluetta. 32-tuumaisen näytön maksimikirkkaudeksi kerrotaan peräti 1200 kandelaa neliömetrille, kun 27-tuumaisen vastaava luku on 1000 cd/m2.

ProArt PA32UCX on varustettu kahdella Thunderbolt 3 -liitännällä, DisplayPort-liitännällä ja kolmella HDMI 2.0 -liitännällä. Pikkuveli PA27UCX:n liitinvalikoimasta löytyvät puolestaan DisplayPort, kaksi HDMI-liitäntää, yksi USB Type-C -liitäntä ja neljä USB 3.0 -liitäntää.

Asus ei ole toistaiseksi ilmoittanut milloin näytöt tulevat saataville tai millaisiin hintaluokkiin ne tulevat asettumaan. Ammattilaiskäyttöön suunnattuina hintalappu tulee kuitenkin olemaan epäilemättä varsin korkea.

Lähde: Asus