Sveitsissä eilen alkanut Baselworld 2017 -kellotapahtuma on tuonut mukanaan lukuisia Android Wear 2.0 -älykelloja eri valmistajilta.

Google julkaisi puettaville laitteille tarkoitetun Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmänsä pitkän odottelun jälkeen helmikuun alussa ja sen myötä älykellomarkkinat tuntuisi saaneen pienen piristysruiskeen. Eilen Sveitsissä alkaneilla Baselworld 2017 -kellomessuilla useat brändit ovat esitelleet omia näkemyksiään Android-älykellosta. Useimmat uutuuksista perustuvat samaan Qualcommin Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiriin.

Fossil Groupin alaisuuteen kuuluvan Dieselin ensimmäinen älykello on nimeltään Diesel On ja se on muotoiltu brändille tyypillisesti varsin näyttävästi ja maskuliinisesti. Väri- ja hihnavaihtoehtoja tulee saataville useita. Teknisestä toteutuksesta tiedetään toistaiseksi vain Snapdragon Wear 2100 -piiri, pyöreä AMOLED-näyttö sekä Bluetooth-yhteys. Dieselin omien kellotaulujen lisäksi laitteesta löytyy ”filttereitä”, jotka luovat kellon näytölle efektejä eri tilanteissa. Esimerkiksi ”älä häiritse” -tilassa jokaisesta uudesta ilmoituksesta näytölle ilmestyy uusi särö ja käyttäjän ollessa paikallaan näyttö huurtuu hiljalleen umpeen. Diesel On -älykellot tulevat saataville loppuvuodesta 325 dollarin suositushintaan.

Casio esitteli Baselworldin kynnyksellä uuden rajattuna 500 kappaleen eränä valmistettavan Pro Trek WSD F20S -kellon, joka perustuu tammikuussa julkaistuun Pro Trek WSD F20 -malliin. Erikoisuutena S-mallissa on safiirilasilla suojattu näyttö sekä siniset ionipinnoitetut metalliyksityiskohdat. Kellossa on 1,32-tuumainen kaksikerroksinen 320 x 300 pikselin kosketusnäyttö, joka osaa kytkeytyä vähän virtaa vievään mustavalkotilaan. Myös muut tekniset ominaisuudet, kuten vähän virtaa kuluttava GPS-yhteys ovat samat kuin edullisemmassa sisarmallissa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 2.0, jota on höystetty Casion ulkoilupainotteisilla lisäsovelluksilla. Kellon hinnaksi kerrotaan 500 dollaria.

Myös Fossilin lisensoimiin brändeihin lukeutuva Emporio Armani esitteli oman Connected-älykellonsa, jotka muistuttavat muotoilultaan Emporio Armanin viimeaikaisia rannekellomalleja. Teknisen toteutuksen yksityiskohdat ovat toistaiseksi varsin vajaavaisia, sillä kellojen ominaisuuksista mainitaan ainoastaan Snapdragon Wear 2100 -piiri sekä pyöreä korkean resoluution AMOLED-näyttö. Hinnoittelusta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta kellot tulevat saataville syyskuussa.

Fossil julkaisi omaan mallistoonsa uudet Q Venture- ja Q Explorist -mallit, joista ensin mainittu on solakampi naisille suunnattu malli. Venturen läpimitta on 42 mm ja paksuus 11,5 mm. Hihnan leveys on 18 mm. Exploristin halkaisijaksi kerrotaan 44 mm ja paksuudeksi 12,6 mm. Hihnakoko on 22 mm. Molempien sisällä on samaa rautaa – pyöreä AMOLED-näyttö, Snapdragon Wear 2100 -piiri, neljä gigatavua tallennustilaa sekä WiFi- ja Bluetooth-yhteydet. Akunkestoa luvataan yhdellä latauksella 24 tuntia. Fossilin uutuusmallit saapuvat kauppoihin syksyllä 255-275 dollarin suositushintaan.

Sveitsiläisen Gc:n uudet Connected-älykellot perustuvat muotoilun osalta yrityksen miesten ja naisten Sturctura-malliston rannekelloihin. Kellojen teräsrakenteessa on käytetty harjattua sekä kiillotettua viimeistelyä ja ruusukultaisia sekä pronssisia yksityiskohtia. Kelloja tulee saataville eri väreissä ja metallisilla, nahkaisilla sekä silikonisilla rannekkeilla. Sisällä on Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri ja pyöreää näyttöä suojaa mineraalilasi, mutta muita tarkempia tietoja kellosta ei ole vielä tarjolla. Myöskään saatavuus tai hinnoittelu eivät ole vielä tiedossa.

Muotibrändi Guess esitteli uudet älykellomallinsa sekä naisille että miehille. Naisten mallien läpimitta on 41 mm ja miesten mallien vastaavasti 44 mm. Naisten malleissa on käytetty väreinä kultaa, ruusukultaa ja hopeaa sekä kristallikoristeita. Miesten malleista on tarjolla sporttinen ja klassinen tyylivaihtoehto. Kellojen rannekkeet ovat standarimallisia ja vaihdettavia. Guessin älykellojen sisältä löytyy Snapdragon Wear 2100, 512 tai 768 Mt RAM-muistia, 4 Gt tallennustilaa sekä Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmä. Guessin uudet Connected-mallit tulevat saataville ensi syksynä.

Michael Korsin (Fossilin alainen brändi) uusia älykellomalleja ovat Access Sofie naisille sekä Access Grayson miehille. Sofie on malleista selvästi sirompi ja siinä on kristallein koristeltu kehys. Grayson-mallin kerrotaan olevan moderni ja sporttinen. Värivaihtoehtoja on sekä kellon että rannekkeen osalta useita. Tekniseltä puolelta löytyy pyöreä AMOLED-näyttö sekä Snapdragon Wear 2100 -piiri. Michael Kors Access -älykellojen hinnat alkavat 350 dollarista ja ne tulevat kauppoihin loppuvuodesta.

Fossilin siipien alla toimiva Misfit lanseerasi Vapor-älykellonsa, joka on hinnoiteltu houkuttelevasti 199 dollariin. Modernisti muotoiltu kello on läpimitaltaan 44 mm ja vedenkestävä 50 metrin syvyyteen asti. Laitteen tekniseltä osastolta löytyy 1,39-tuumainen AMOLED-näyttö (326 PPI), Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua tallennustilaa, optinen pulssimittari, GPS, Bluetooth, WiFi ja Android Wear 2.0 -käyttöjärjestelmä. Misfit Vapor tulee myyntiin loppukesästä jet black ja rose gold -väreissä.

Luksuskellovalmistaja Montblacin ensimmäinen älykello on nimeltään Summit ja se tulee kilpailemaan Tag Heuerin Connected -mallien kanssa ylemmässä hintaluokassa. Suurikokoinen Summit on läpimitaltaan 46 mm ja sen IP68-suojatussa rakenteessa on käytetty terästä, titaania ja safiirilasia. Väriyhdistelmiä on tarjolla useita. Summitin AMOLED-näyttö on kooltaan 1,39 tuumaa ja tarkkuudeltaan 400 pikseliä halkaisijalla. Sisällä on tuttu Snapdragon Wear 2100 -piiri, 512 Mt RAM-muistia sekä neljä gigaa tallennustilaa. Varustukseen kuuluu myös Bluetooth, WiFI- ja GPS-yhteydet, 300 mAh akku sekä optinen pulssimittari. Montblanc Summit tulee saataville toukokuussa ja sen hinnat liikkuvat 765 – 15 000 punnan haarukassa.

Movado Groupin ensimmäinen Android-älykello on nimeltään Movado Connect, joka tulee saataville syksyllä 2017 viitenä eri miesten mallina. Kellojen teknisistä ominaisuuksista ei valitettavasti ole vielä tarkempia tietoja. Movado Connect -kellot tulevat ainakin aluksi saataville vain Pohjois-Amerikassa 495 dollarin hintaan.

Samsung puolestaan esitteli messuilla kolme suunnittelija Yvan Arpan kanssa yhteistyössä toteutettua muotoilukonseptia Samsung Gear S3 -älykellostaan. Konseptikelloista kaksi oli varustettu lähinnä uudelleen muotoillulla kehyksellä sekä erikoismallisilla hihnoilla, kun taasen kolmas on hieman erikoisempi mekaanisella kellokoneistolla varustettu taskukello. Lisäksi Samsung esitteli viisarikellotaululla varustettuja Gear S3:een pohjautuvia hybridiversioita, jotka myöskin olivat pelkkiä konsepteja.

This site uses XenWord.
;