Nimettömien Applen työntekijöiden mukaan yhtiö on siirtänyt microLED-kehityksen Kaliforniaan ja tuottanut ensimmäiset toimivat microLED-prototyyppinäytöt Apple Watchiin.

Apple on ollut kiinnostunut microLED-näyttöteknologiasta jo pitkään. Yhtiö osti microLED-teknologiaa kehittäneen LuxVuen vuonna 2014 ja on sittemmin tutkinut teknologiaa Taiwanissa sijaitsevassa tutkimuslaitoksessaan. Jos Bloombergin lähteisiin on uskominen, on kehitystyö siirretty sittemmin Yhdysvaltoihin ja kokenut merkittäviä edistysaskelia.

Bloomberg on saanut vihiä nimettöminä pysyviltä Applen työntekijöiltä yhtiön paitsi kehittävän, myös tuottavan microLED-näyttöjä salaisena pidetyssä tuotantolaitoksessa Kaliforniassa. Vuotajien mukaan Apple on panostanut teknologian kehitykseen merkittäviä summia sen jälkeen, kun se lähes luopui koko projektista vuosi sitten. T159-koodinimellä tunnettavan projektin johdossa kerrotaan olevan Lynn Youngsin, joka oli mukana kehittämässä muun muassa alkuperäisen iPhonen kosketusnäyttöä.

Applen salaiseksi kuvailtu tuotanto- ja kehityslaitos

Bloombergin haastattelemien vuotajien mukaan Apple on tehnyt viime aikoina merkittäviä edistysaskelia paitsi itse teknologian kehityksessä, myös itse näyttöjen tuotantoteknologiassa. Ensimmäisten täysin toimivien näyttöjen kerrotaan valmistuneen viime vuoden lopulla ja olevan suunniteltuja tuleviin Apple Watch -älykelloihin.

Matka on kuitenkin vielä pitkä ja esimerkiksi microLED-näyttöjen massatuotanto tulee vaatimaan uusia laitteita. Applen odotetaankin lopulta valmistuttavan näytöt kolmannen osapuolen tehtailla, mikäli teknologia pääsee ikinä tuotantovaiheeseen asti. Vuotajien mukaan Applen mahdollisesti itse suunnittelemia näyttöjä ei tulla näkemään kuluttajalaitteissa vielä ainakaan pariin vuoteen. Prototyyppinäytön nähneen tahon mukaan näytöt ovat selvästi OLED-näyttöjä kirkkaampia, mutta vaikka itse näyttö on toimiva sitä ei ole vielä integroitu kertaakaan osaksi Apple Watch -runkoa.

Bloombergin haastatteleman DisplayMate Technologiesin Ray Soneiran mukaan itse kehitetty microLED-näyttö olisi yhtiölle oikea kultakaivos. Allekirjoittanut ei voi kuitenkaan yhtyä täysin Soneiran näkemykseen, sillä hänen mukaansa kuka tahansa voi ostaa LCD- tai OLED-näytön, kun Apple voisi omistaa microLEDit. Todellisuudessa microLED-näyttöjä kehitetään myös monen muun yhtiön toimesta ja esimerkiksi Samsung uskoo voivansa tuoda ”The Wall” -lempinimellä kutsutun 146-tuumaisen microLED-television myyntiin vielä tämän vuoden aikana.

Lähde: Bloomberg

This site uses XenWord.
;