Das Keyboard Q -sarjaan kuuluvat aluksi 5Q ja ominaisuuksiltaan karsitumpi, pelaajille suunnattu X50Q.

Kulttisuosiota nauttiva Das Keyboard on puuhannut jo pitkään ”älykkäiden” näppäimistöjen parissa. Nyt odotus on saatu päätökseen, kun yhtiö julkaisi uuden Q-sarjan ensimmäiset mallit 5Q ja X50Q.

Das Keyboard Q -sarjan näppäimistöjen erikoisuus on niiden pilviyhteys. Pilviyhteyden avulla käyttäjällä on mahdollisuus saada ilmoitukset eri tapahtumista suoraan näppäimistöön kustomoitavin valaistusefektein. Näppäimistön RGB-valaistusten luvataan olevan kaksi kertaa kirkkaampia kuin keskimääräiset näppäimistöjen taustavalaistukset, kunhan käytössä on USB 3.0 -yhteys.

Käyttäjä voi esimerkiksi asettaa tietyn näppäimen palamaan tietyn värisenä Twitter-viestin tai Steam-alennuksen merkiksi ja vaikkapa näyttämään sään yhdessä näppäimessä värikoodein. Järjestelmä tukee myös esimerkiksi peleihin liittyviä efektejä, kuten vaikkapa numpadin yhdellä pystyrivillä näkyvä visualisointi sen hetkisestä pingistä.
Ilmoitustuki toimii Das Keyboardin oman Q-Cloud-pilven, IFTTT:n ja Zapierin kautta, mutta tarjolla on myös avoin REST-ohjelmointirajapinta joka tukee Curl-, Go-, Java-, Node-, PHP-, Python- ja Ruby-kieliä.

Toinen näppäimistöjen erikoisuus on japanilaisen Omronin Das Keyboardille suunnittelemat ja valmistamat mekaaniset Gamma Zulu -kytkimet. Rakenteeltaan Logitechin Romer G -kytkimiä muistuttavien pehmeästi klikkaavien Gamma Zulu -kytkinten kytkentäsyvyys on 1,5 mm ja koko liikerata 3,5 mm. Näppäinten luvataan kestävän peräti 100 miljoonaa painallusta.

Das Keyboard 5Q:n muotokieli on modernin pelkistetty, joskin näppäimistön oikean yläkulman rikkoo suuri Q-painike, jota painamalla näytölle ilmestyy ikkuna näppäimistölle välitettyjen ilmoitusten sisällöstä. Q-painikkeen vieressä on kaksi mediapainiketta ja valaistusta säätävä painike. Näppäimistön kansi on valmistettu alumiinista ja näppäimet double shot -tekniikalla yhdysvaltoihin ja ABS-muovista laserkaiverruksin muualle maailmaan. Magneeteilla kiinnittyvä rannetuki on valmistettu silikonista.

Näppäimistö on varustettu RTO-teknologialla, joka tarkoittaa yhtiön mukaan analogista näppäinpainallusten tunnistamista, mikä nopeuttaa näppäimistön vasteaikaa vain yhteen millisekuntiin. Yhden millisekunnin vasteajan kerrotaan olevan 45 kertaa nopeampi, kuin yhdenkään kilpailevan näppäimistön. Myös NKRO over USB -ominaisuus on tuettuna.

Das Keyboard X50Q noudattaa omalta osaltaan ”jykevämpää” muottokieltä näppäimistön pinnan rikkovine pultteineen. Yläkulman suuri Q on korvattu pienemmällä pyöreällä painikkeella, jota pyörittämällä voi lisäksi säätää äänenvoimakkuutta ja media- sekä valaistuspainikkeet ovat muiden näppäinten tapaan koholla näppäimistöstä. Näppäinhatut on valmistettu ABS-muovista.

Näppäimistöä ei ole varustettu 5Q-mallin RTO-teknologialla, mutta se tukee NKRO over USB -ominaisuutta. Näppäimistön mukaan kuuluu myös kitkattomaksi mainostettu irroitettava rannetuki.

Das Keyboard 5Q on Euroopassa myynnissä saksalaisella, brittiläisellä ja norjalaisella näppäimistöasettelulla 249 euron suositushintaan. X50Q tarjoaa samat näpppäinasettelut ja sen suositushinta on 199 euroa. Das Keyboardin virallinen edustaja Suomessa on Jimm’s PC-Store.

Lähde: Das Keyboard Tuotesivut: 5Q, X50Q

This site uses XenWord.
;