Sekä K10:n näppäinkytkimet että X10:n tatit ja liipasimet hyödyntävät magneettista Hallin ilmiötä perinteisempien toteutusten sijaan.

EasySMX on vuodesta 2014 lähtien toiminut peliohjaimiin erikoistunut oheislaitevalmistaja, joka on ainakin allekirjoittaneelle entuudestaan tuntematon tapaus. Yhtiön tarjonta Las Vegasissa käynnissä olevilla CES 2024 -messuilla oli kuitenkin omiaan herättämään kiinnostuksen yhtiön tuotteisiin.

Yhtiön uudesta K10-näppäimistöstä ei tiedetä vielä kaikkea, mutta renderöinnin perusteella luvassa on jotain varsin poikkeuksellista. Kuvan perusteella itse näppäimistöosuus käyttää erikoista asettelua, ollen jotain 96 % ja täyskokoisen välimaastosta. Kytkimissäkään ei ole menty aivan tavallisimmalla vaihtoehdolla, vaan käytössä ovat Hallin ilmiöön perustuvat kytkimet.

Näppäimistön vasemmalta laidalta löytyy normaalin näppäimistön kaveriksi vielä 12 näytöllisen näppäimen makroalue ja näppäimistön takaa varsin kookkaalta vaikuttava näyttö. Renderöinnissä näyttöä hyödynnetään tietokoneen reaaliaikaisten tietojen, kuten prosessorin ja näytönohjaimen lämpötilojen ja käyttöasteiden näyttöön, mutta oletettavasti siihen voi valita haluamaansa muutakin sisältöä.

Yhtiön toinen CES 2024 -uutuus esiteltiin todellisuudessa jo kuukausi sitten, mutta yhtiö halusi nostaa sen myös messuilla parrasvaloihin. X10 Mechanic Master on Xbox-asettelua noudattava peliohjain, jossa käytetään Hallin ilmiöön perustuvia tatteja sekä liipaisimia. Toimintonäppäinten kerrotaan puolestaan olevan toteutettu tuntopisteellisillä mekaanisilla kytkimillä. Ohjainta voi myös kustomoida, sillä sekä sen päällisosa ja ”kahvat” ovat magneettikiinnitteisiä vaihdettavia osia.

K10:n aikataulusta ei ole vielä tietoa, mutta X10 Mechanic Master on jo myynnissä yhtiön verkkosivuilla 46,95 euron hintaan.

Lähde: EasySMX

This site uses XenWord.
;