AMD:n tiedetään nyt valmistelevan ainakin neljää Vega-grafiikkapiiriä, jonka lisäksi arkkitehtuuria käytetään Raven Ridge -APU-piirien grafiikkaohjaimessa. AMD:n ajurit ovat aiemmin paljastaneet myös Greenland-koodinimellisen samaan arkkitehtuuriin perustuvan piirin, mutta sen kohtalosta ei ole tietoa.

AMD:n tiedetään kehittäneen tähän mennessä neljä erilaista GFX IP 9.x -tason grafiikkapiiriä. Tutummalta nimeltään GFX IP 9.x -piirejä on kutsuttu yleisesti Vegoiksi, vaikka ensimmäisen piirin koodinimi olikin Greenland.

AMD:n OpenCL-ajurit ovat paljastaneet aiemmin Greenlandin ja Vega 10:n lisäksi Vega 11:n ja Raven1x:n eli Raven Ridge -APU-piirin grafiikkaohjaimen. Greenland on esiintynyt vuotaneissa HPC-APU-piirien dioissa ja AMD:n työntekijä mainitsi LinkedIn-profiilissaan sen olleen ensimmäinen GFX IP 9.x -piiri, mutta muuta informaatiota siitä ei ole saatavilla. Nyt Eurasian Economic Commission on varmistanut edellä mainittujen grafiikkapiirien lisäksi Vega 12:n ja Vega 20:n olemassaolon. EEC on vastuussa Armenian, Kazakstanin, Kirgisian, Valko-Venäjän ja Venäjän alueilla myytävien elektronisten tuotteiden hyväksynnästä.

EEC:n sivuilta löytynyt lista pitää sisällään yhteensä 37 erilaista Vega-näytönohjainta. Listauksen mukaan Vega 10:stä on olemassa XL-, XT-, XTX- ja GLXT-versiot. Vega 11:stä löytyy puolestaan Pro- ja XT-variantit, Vega 12:sta XT ja Vega 20:sta GL. Listaus ei sulje tietenkään pois muita tulevia malleja ja todennäköisesti sekä Vega 12:sta että Vega 20:sta tullaan näkemään useampia variantteja.

Suurin osa näytönohjaimista on erilaisia Radeon Pro- ja Radeon Instinct -malleja, mutta joukossa on myös kuluttajakäyttöön suunnatut versiot Vega 10:stä ja Vega 11:stä. Mielenkiintoisimpia malleja jo tiedettyjen lisäksi lienevät Vega 10 GLXT MI25x2, eli kahteen Vega 10 -grafiikkapiiriin perustuva Radeon Instinct -malli, sekä Vega 20 -mallit. Vega 20 tulee saataville 16 ja 32 gigatavun variantteina, eli siinä on kaikella todennäköisyydellä käytössä neljä HBM2-muistipinoa. Vega 20 -mallit eivät tässä vaiheessa ole yksilöity sen tarkemmin, kuin että kyse on Radeon Instinct / Radeon Pro -näytönohjaimista OEM- ja AIB-valmistajille. Mielenkiintoinen yksityiskohta on myös useiden FirePro-mallien olemassaolo, sillä AMD on virallisesti siirtynyt ammattilaisnäytönohjaimissaan Radeon Pro -brändäykseen.

Lähteet: VideoCardz, Reddit, EEC

This site uses XenWord.
;