EKWB:n uudet näytönohjainblokit Radeon RX 5700 -sarjalle käyttävät uutta jäähdytysydintä, jonka pinta-ala on aiempia näytönohjainblokkeja isompi. Lisäksi Special Edition -version kuoret noudattelevat AMD:n RX 5700 XT:n referenssijäähdyttimen muotokieltä.

Nestejäähdytyksen suurnimiin kuuluva slovenialainen EK Water Blocks on julkaissut uusia blokkeja sekä prosessoreille että näytönohjaimille. Yhtiö julkaisi AMD:n uusille Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimille nestejäähdytysblokit jo reilu viikko sitten, mutta nyt yhtiö on täydentänyt valikoimaa uudella D-RGB Special Edition -versiolla. Lisäksi yhtiö julkaisi uuden Vektor Strike -prosessoriblokin.

EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB on yhtiön normaalin linjan mukainen blokki AMD:n RX 5700 -sarjan referenssinäytönohjaimille. Uusi D-RGB Special Edition -versio blokista sen sijaan on hakenut inspiraatiota AMD:n RX 5700 XT:n referenssijäähdyttimen muotokielestä. Näytönohjainblokin kansi on varustettu samankaltaisella urituksella ja ”lommolla” kuin XT:n jäähdytinkin. Lisäksi kannessa on RGB-valaistu Radeon-logo.

Sekä EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB:n että -D-RGB Special Editionin varsinainen itse jäähdytysydin on uuden sukupolven versiota, jonka pinta-ala on yhtiön aiempia näytönohjainblokkeja suurempi. Tuttuun tapaan blokin ydin on kuparia ja se on saatavilla sekä ilman pinnoitetta tai nikkelöitynä. Special Edition -versiossa ydin on aina nikkelöity. Perusversion kanneksi voi valita pleksisen tai asetaalimuovisen vaihtoehdon, kun Special Editionissa ainut vaihtoehto on asetaalimuovista. Perusversion pleksikannessa valaistus kattaa koko kansiosan ja asetaalikannessa RGB-valaistus on sijoitettu päädyn koristeulokkeeseen.

Perusversiolle on saatavilla sekä mustaksi anodisoidusta alumiinista että nikkelöidystä alumiinista varustettu levy näytönohjaimen takapuolelle. Special Edition -versiossa takakansi on CNC-koneistettua alumiinia mustalla nikkelipäällysteellä, mutta ainakin yhtiön kuvissa väri vaikuttaa ennemmin tumman harmaalta. Näytönohjaimen komponenttien suojaamisen lisäksi takalevyjen luvataan parantavan kortin takapuolen komponenttien jäähdytystä.

EK-Velocity Strike noudattaa sarjan prosessoriblokkien tuttua linjaa 5. sukupolven ytimineen, joka on saanut yhtiön mukaan jälleen osakseen pieniä viilailuja. Käytännössä merkittävimmät erot ovat kuitenkin uudessa kannessa, joka on valmistettu CNC-koneistetusta messingistä ja päällystetty joko mattamustalla tai mustalla kromipäällysteellä. Lisäksi prosessoriblokkiin kuuluu puhtaasti ulkonäköseikkoihin keskittyvä päällisosa, joka on valmistettu mustaksi anodisoidusta harjatusta alumiinista tai pelkästä harjatusta alumiinista. Prosessoriblokki tukee AMD:n AM4-kantaan ja Intelin LGA 115x ja 20xx-kantoihin sopivia prosessoreita.

EK-Vector Radeon RX 5700 +XT RGB -blokki kustantaa yhtiön omassa verkkokaupassa materiaalivalinnoista riippuen 124,90 – 129,90 euroa ja sen takakannet 26,90 tai 33,90 euroa. D-RGB Special Edition -blokin hinta on 179,90 euroa ja siihen sisältyy sen takalevy. EK-Vector Strike -prosessoriblokin hinta on 139,90 euroa.

Lähteet: EKWB (1), (2), (3)

This site uses XenWord.
;