Computex-messut alkavat virallisesti huomenna, mutta uusien tuotejulkistusten ja esittelyjen tulva alkoi jo tänään. Yksi mielenkiintoisimmista kohteista io-techin lukijoille Computex-messuilla lienevät Intelin tulevien tehoprosessoreiden X299-emolevyt. TechPowerUp on saanut koottua sivuilleen jo tässä vaiheessa kattavan paketin eri emolevyvalmistajien tarjonnasta.

ASRock aloitti Computex-messut vauhdilla esittelemällä yhteensä kuusi eri X299-emolevyä. Yhtiöltä on luvassa markkinoille ainakin X299 Fatal1ty Professional Gaming K9, X299 Fatal1ty Gaming K6, X299 Killer SLI/ac, X299 OC Formula by Nick Shih, X299 Taichi sekä X299E-ITX/ac. Valitettavasti X299 Taichi -emolevystä ei ole toistaiseksi saatavalla valokuvaa, vaan se esiintyy vain neljää eri X299-emolevyä esittelevässä mainosbannerissa.

Asuksen tarjonnasta kameran linssiin on tarttunut Prime-A X299 ja TUF X299 Mark 2, mutta yhtiöltä on epäilemättä luvassa vielä lukuisia muitakin malleja. Emolevyjen erikoisuudeksi voitaneen laskea varsin harvinaiset PCI Express x4 -liitännät, joita on TUF X299 Mark 2:ssa yksi ja Prime-A X299:ssä kaksi.

Gigabyte ja Biostar ovat esitelleet kumpikin vasta yhtä emolevyä, mutta epäilemättä messujen aikana saadaan kuvia yhtiöiden muistakin X299-malleista. Gigabyten Aorus Gaming 9 -emolevy on varustettu viidellä PCI Express x16 -kokoisella liittimellä, joista neljä on yhteydessä suoraan prosessoriin ja yksi piirisarjaan. Biostarin E-ATX-kokoluokan Racing X299 GT9 -emolevylle on puolestaan sovitettu peräti seitsemän PCI Express x16 -kokoista liitäntää.

Lähteet: TechPowerUp, ASRock