Intelin tulevat mobiililippulaivat perustuvat samaan 6-ytimiseen Coffee Lake -siruun kuin 8. sukupolven Core-sarjan työpöytäprosessorit.

Intelin on tiedetty valmistelevan kuusiytimisiä Coffee Lake -prosessoreita myös kannettaviin tietokoneisiin. Nyt tulevista prosessoreista on saatu myös ensimmäinen kouriintuntuva vuotokuvien muodossa.

Kiinalaiselle Tieba-keskustelualueelle lähetetyissä kuvissa komeilee kolme kuvaa, joissa näkyy tulevan Coffee Lake -mobiiliprosessorin Engineering Sample -version teknisiä tietoja sekä testituloksia. Prosessorissa on kuusi ydintä ja se kykenee Hyper-threading-teknologian avulla suorittamaan samanaikaisesti kahtatoista säiettä. Työpöytäversion 12 megatavusta poiketen L3-välimuistia on käytössä vain 9 Mt.

Prosessorin peruskellotaajuus on 2,4 GHz ja sen Turbo-kellotaajuus on korkeimmillaan 3,6 GHz. TechPowerUpin mukaan CPU-Z:lla ja Fritz Chess Benchmarkilla ajetut tulokset ovat suorituskyvyltään suurin piirtein samaa tasoa Core i5-8600K -työpöytämallin kanssa. CPU-Z:n testissä prosessori on käytännössä tasoissa Core i7-6700K:n kanssa. TechPowerUpin mukaan Engineering Sample vastaa ominaisuuksiltaan tulevaa Core i7-7820HQ -mallia.

Intelin odotetaan julkaisevan Coffee Lake -siruihin perustuvat, enimmillään kuusiytimiset prosessorit kannettaviin ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lähteet: TechPowerUp, Tieba

This site uses XenWord.
;