Seagaten Multi Actuator -teknologia jakaa kiintolevyn lukupäät kahteen toisistaan riippumattomaan ryhmään, mikä mahdollistaa parhaimmillaan kaksinkertaisen suorituskyvyn.

Seagate on julkaissut bloginsa välityksellä uuden, mielenkiintoisen teknologian perinteisiin kiintolevyihin. Multi Actuator -teknologia lupaa tarjota yhdellä kiintolevyllä kahden kiintolevyn RAID 0:n tasoista suorituskykyä.

Seagaten Multi Actuator -teknologia on perusajatukseltaan varsin yksinkertainen. Normaalisti kiintolevyn lukupäät liikkuvat kaikki yhdessä, kun Multi Actuator -kiintolevyissä ne on jaettu kahteen toisistaan riippumattomaan ryhmään. Tämän avulla käytännön luku- ja kirjoitusnopeus voi kaksinkertaistua, olettaen että dataa luetaan tai kirjoitetaan oikeista kiekoista. Teknologia antaa myös mahdollisuuden kohdella kummankin lukupääryhmän kiekkoja omina aseminaan, jolloin yksi fyysinen kiintolevy näkyisi käyttöjärjestelmälle kahtena fyysisenä kiintolevynä.

Blogipostaus antaa kuvan, että kahden lukupääryhmän ensimmäisen sukupolven Multi Actuator -teknologia on vasta ensimmäinen askel ja yhtiö tulisi tulevaisuudessa jakamaan ne entistä useampaan ryhmään. Kenties tulevaisuudessa päästään jopa siihen pisteeseen, että jokainen lukupää kykenee liikkumaan täysin muista riippumatta, mikä voisi moninkertaistaa kiintolevyjen nopeuden.

Yhtiö ei antanut vielä tarkkaa aikataulua, milloin ensimmäiset uuteen teknologiaan perustuvat kiintolevyt tulevat saataville, mutta lupasi sen tapahtuvan lähitulevaisuudessa.

Lähde: Seagate

This site uses XenWord.
;