Kuvassa näkyy AMD:n Vega 10 -grafiikkapiirin rakenne rankasti yksinkertaistettuna taiteilijan toimesta eikä kyseessä ole varsinainen valokuva piirin todellisesta rakenteesta.

Vega 10 on nähty aiemmin AMD:n edustajien käsissä valokuvattavana, mutta nyt julki tulleessa kuvassa on näkyvillä yksinkertaistettuna myös piirin sisäinen rakenne. Kyseessä ei ole varsinainen valokuva piirin rakenteesta siinä mielessä kuin niihin on totuttu esimerkiksi ChipWorksin julkaisemien kuvien muodossa, vaan piirivalokuva johon taiteilija on lisännyt yksinkertaistetun näkemyksensä piirin sisäisestä rakenteesta.

AMD:n Scott Wasson on varmistanut Twitterissä, että kyseessä on AMD:n markkinoinnissa käyttämä kuva. AMD on julkaissut aiemmin myös Polaris 10 -grafiikkapiiristä vastaavan, taiteilijan näkemyksellä kuorrutetun kuvan piirin yksinkertaistetusta rakenteesta.

Kuvaan merkityistä rakenteista tunnistettavissa ovat esimerkiksi kaikki 64 NCU-yksikköä ja HBM2-muistiohjaimet, mutta kaikkien muiden yksiköiden tulkinta on toistaiseksi mahdoton urakka. Tietyt mediat ovat nostaneet pöydälle kuvassa näkyvien HBM2-muistien merkinnät, jotka eivät täsmää oletettujen SK Hynixin käyttämien merkintöjen kanssa. HBM2-piireissä ei kuitenkaan ole näkyvissä paljaalla silmällä mitään merkintöjä piirin päällä, joten merkintöjen vertailu tunnettujen muistipiirien merkintätapoihin on tässä vaiheessa käytännössä mahdotonta.

Vega 10 tulee saataville 27. päivä tätä kuuta Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimissa. Heinäkuun lopulla on vuorossa Radeon RX -sarjan Vega 10 -mallien julkaisu ja joulukuussa sen voi löytää myös iMac Pro -tietokoneista.

Vega 10 tulee saataville lukuisissa erilaisissa konfiguraatioissa. Vega Frontier Edition -näytönohjaimet tulevat saataville kahdessa eri konfiguraatiossa, sillä AMD varmisti, että nestejäähdytetty versio näytönohjaimesta toimii hieman ilmajäähdytettyä korkeammilla kellotaajuuksilla. Ainakin toisessa konfiguraatioista Vega 10:n Boost-kellotaajuuden on oltava noin 1550 MHz, jotta AMD:n mainostama noin 13 TFLOPSin FP32- ja noin 25 TFLOPSin FP16-suorituskyky toteutuu. Vega Frontier Edition -näytönohjaimissa on 16 Gt (2 x 8 Gt) noin 1,88 Gbps:n nopeudella toimivaa HBM2-muistia. Radeon RX -sarjan Vegoista ainakin osa tulee olemaan varustettu 8 Gt:n HBM2-muistilla (2 x 4 Gt).

Kolmas ja neljäs tunnetuista konfiguraatioista löytyvät iMac Pro -tietokoneista. Applen mukaan Vega tulee saataville iMac Prossa sekä 56 että 64 NCU-yksikön konfiguraatioissa. 64 NCU-yksikön konfiguraatiolle luvataan noin 11 TFLOPSin suorituskykyä, mikä tarkoittaa noin 1345 MHz:n kellotaajuutta. iMac Pron 56 NCU-yksikön versio on varustettu 8 Gt:n (2 x 4 Gt) HBM2-muistilla ja 64 NCU-yksikön 16 Gt:n (2 x 8 Gt) HBM2-muistilla.

This site uses XenWord.
;