Micron kertoo saaneensa venytettyä GDDR5X-muistiteknologian laboratorioissaan peräti 16 Gbps:n nopeuteen asti, eli yhtä nopeiksi kuin GDDR6-muistit tulevat olemaan ainakin alkuvaiheissaan.

Muistivalmistaja Micron on kertonut blogissaan nykyisistä ja tulevista muistiteknologioistaan. Käsittelyyn pääsevät siis niin GDDR5X- kuin GDDR6-muistitkin.

Micron julkaisi GDDR5X-muistit viime vuonna ja ne ovat tällä hetkellä käytössä useissa NVIDIAn näytönohjaimissa, kuten GeForce GTX 1080 Ti:ssä ja NVIDIA Titan Xp:ssä. GDDR5X-muisteja on tällä hetkellä saatavilla 10, 11 ja 12 Gbps:n nopeuksilla, mutta tuotannossa olevien näytönohjainten osalta nopeimmat GDDR5X:t löytyvät Titan Xp:stä, jossa ne toimivat 11,4 Gbps:n nopeudella.

Micronin mukaan yhtiön tutkijat ovat onnistuneet Saksan laboratorioissaan virittämään GDDR5X-muistit toimimaan jo 16 Gbps:n nopeudella käyttäen testeissään massatuotannossa olevia muistipiirejä. 16 Gbps on myös sama nopeus, jolla GDDR6-muistien luvataan toimivan tulevaisuudessa. Yhtiön esittämän vertailutaulukon mukaan GDDR6-muistit tulisivat kuitenkin toimimaan aluksi vain 12 – 14 Gbps:n nopeudella. Micron uskoo, että sen kokemukset GDDR5X-muistien signaloinneista auttavat yhtiötä tekemään markkinoiden parhaat GDDR6-muistit, kun ne tulevat massatuotantoon ja markkinoille ensi vuoden alussa.

GDDR6 tuo mukanaan merkittäviä muutoksia GDDR5X-muisteihin ja muihin aiempiin GDDR-muistiteknologioihin verrattuna. GDDR6:ssa esimerkiksi kunkin muistikanavan leveys on puolitettu 16-bittiin (8-bittiin clamshell-tilassa), mutta kussakin muistipiirissä on jatkossa kaksi muistikanavaa, jolloin kokonaisleveys per muistipiiri pysyy samana. Muistipiirien paketointi suurenee 14 x 10 millimetristä 14 x 12 millimetriin, mutta samalla kontaktien määrää vähennetään kymmenellä, mikä mahdollistaa aiempaa suuremmat kontaktipinnat.

This site uses XenWord.
;