io-tech vieraili 26. helmikuuta Huawein julkaisutilaisuudessa Barcelonassa ja pääsi tutustumaan ensimmäisten joukossa uusiin P10-älypuhelimiin sekä Watch 2 –älykelloihin. Tässä nopeat ensituntumat laitteista.

Huawei järjesti ”Change the way the world sees you” -julkaisutilasuutensa Italian Pavilion -hallissa aivan Barcelonan ytimessä. Tilaisuudessa ei juuri nähty yllätyksiä, kiitos Huawein itsensä julkaisemien kiusoittelukuvien sekä muiden tahojen toimesta tapahtuneiden tieto- ja kuvavuotojen.

Ulkoisesti P10 on uudistunut maltillisesti. Niiden muotoilu on kehittynyt entistä pyöristetympään suuntaan ja ainakin itselleni tuli ensimmäisenä mieleen viimevuotisten P9- ja Honor 8 –mallien yhteensulautuma. Muotoilun ansiosta laite istuu miellyttävästi käteen, joskaan ei edeltäjämallinkaan kanssa ollut valittamista asian suhteen.

 

[read more=”Klikkaa ja lue koko juttu” less=”Piilota teksti”]

Etupuolella suurin uudistus löytyy näytön alapuolelta, sillä Huawei on siirtänyt sormenjälkitunnistimen sinne. Tunnistin sijaitsee pienessä kuopassa, joten se löytyy helposti sormituntumalla. Tunnistimen avulla voi myös syöttää pyyhkäisykomentoja.

Tänä vuonna Huawei on panostanut värivaihtoehtoihin, joita löytyy nyt kahdeksan kappaletta. Eri väreissä on käytetty erilaisia metallikuoren pintaviimeistelyjä. Täysin uusia ”muotivärejä” ovat sininen ”Dazzling Blue” ja vihreä ”Greenery”.

Huawei on pienentänyt P10:n näytön kokoa tuuman kymmenyksellä edeltäjämallista, jonka myötä laitteen leveys on pienentynyt havaittavissa olevat 1,6 mm. Myös näytön reunoja on onnistuttu kaventamaan hieman. Näytön suojana on Gorilla Glass 5 -lasi.

Muotoilu on entistä yhtenäisempää ja esimerkiksi kyljet jatkuvat mattapintaisissa malleissa saumattomasti ja kulmattomasti  takakuoren puolelle. Alumiinisen unibody-rungon antenniraidat mukailevat nyt nykymuodin mukaisesti laitteen päätyjen muotoa.

P10:n takakuorirakenne on lähes kauttaaltaan alumiinia antenniraitoja sekä yläosan lasikaistaletta lukuun ottamatta. Antenniraidat ovat sulautettu materiaaliin siististi ja niiden väri on mukailee puhelimen värimaailmaa. Takakuori on muotoiltu täysin tasaiseksi.

Sinisessä sekä kullanvärisessä värivaihtoehdossa takakuoressa on uusi Hyper Diamond Cut –mikrokuviointi, jossa metallin pintaan on koneistettu mikroskooppisen pieniä ”pyramidin muotoisia” kuvioita. Kuviointi ”vinkuu” kynnellä rapsuttaessa ja se lisää hieman takakuoren pitoa sekä estää varsin hyvin sormenjälkien näkymisen. Merkittävää gripin paranemista uusi kuviointi ei kuitenkaan ainakaan kuivissa käsissä tarjoa. Sinisen version kylkien viimeistely on kiiltävän ”maalimainen”.

P10:n kaksoiskamera on sijoitettu P9:n tapaan takakuoren yläosaan kapean lasikaistaleen taakse. Kameratekniikkaa on päivitetty ja nyt se on samaa kuin Mate  9 –malleissa. Toisessa kamerassa käytetään 12 megapikselin RGB-sensoria ja toisessa 20 megapikselin mustavalkosensoria. Lopullinen kuva muodostetaan molempien kuvasensoreiden datan perusteella. Molempien sensoreiden parina on f2.2-aukkosuhteen 27 mm Leica Summarit-H –objektiivi. Kameroiden vieressä lasilistan takana on myös kaksisävyinen LED-salama sekä lasertarkennuksen sensori.

Takakameran ohella nyt myös etukamera on suunniteltu yhdessä Leican kanssa. Kameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja sen parina on valovoimainen f1.9-aukkosuhteen objektiivi. Huawei on myös lisännyt kamerasovellukseen erilaisia muotokuvaukseen liittyviä lisätoimintoja ja efektejä. Kamera osaa myös tunnistaa ryhmä-selfiet ja laajentaa kuvakulmaa automaattisesti.

 

Huawei P10 Plus

Muotoilultaan Plus-versio ei poikkea oikeastaan lainkaan perusversiosta – ainoastaan koko on suurempi. Viimevuotiseen P9 Plus –malliin nähden P10 Plus on 1,2 mm pidempi, mutta tärkeämpänä seikkana 1,1 mm kapeampi, joka helpottaa hieman yhden käden käyttöä.

Sen lisäksi, että Plussan näyttö on 0,4 tuumaa suurempi kuin perus-P10:ssä, on sen tarkkuus kasvatettu 1440 x 2560 pikseliin. Lisäksi paneelitekniikka on vaihtunut edeltäjämallin AMOLED:ista IPS-NEO LCD:ksi. Myös Plussassa näyttöä suojaa Gorilla Glass 5 ja sormenjälkitunnistin on siirretty takakuoresta näytön alapuolelle. Toisin kuin joissain ennakkohuhuissa ja -kuvissa uumoiltiin, P10 Plussan näyttöjen reunat eivät ole kaarevat.

Kuvan valko-hopeassa värivaihtoehdossa antenniraidat ovat poikkeuksellisesti metalliosien väristä selvästi poikkeavat. Perus-P10:stä poikkeavana yksityiskohtana laitteen yläpäätyyn on sijoitettu infrapunalähetin, jonka avulla puhelinta voi käyttää kaukosäätimenä.

P10 Plussan kamera on muuten samanlainen kuin perusmallissa, mutta Plussassa käytetään parempia Leica SUMMILUX-H –objektiiveja, jotka ovat aukkosuhteeltaan (f1.8) selvästi valovoimaisempia. Myös etukamera eroaa perus-P10:stä siltä osin, että se on varustettu automaattitarkennuksella.

 

Huawei Watch 2

P10-puhelimien ohella Huawei esitteli myös uudet toisen sukupolven älykellonsa, jotka kantavat Watch 2 ja Watch 2 Classic –mallinimiä. Uutuudet ovat Android Wear 2.0 –pohjaisia ja niistä Classic tulee saataville ainoastaan ilman mobiiliverkkoyhteyttä.

Uusi Huawei Watch 2 on ulkonäöltään huomattavasti sporttisempi ja ”rouheampi” kuin ensimmäisen sukupolven varsin elegantti ja pelkistetty Huawei Watch. Kuvassa on Watch 2 4G:n musta värivaihtoehto. Vaikka kellon ulkomitat ovat kasvaneet edeltäjämallista, on näyttökoko jostain syystä pienentynyt tuuman kymmenyksellä.

Watch 2:n kuorirakenne on muovia, jotta mobiiliverkkoyhteyden antennit toimisivat mahdollisimman häiriöttömästi. Laite tuntuu hyvin tehdyltä ja jämäkältä, mutta ei suoranaisesti erityisen kalliilta tuotteelta. Rakenne on vedenkestävä (IP68), joten kellon kanssa voi myös uida.

Huawei Watch 2:n pyöreä AMOLED-näyttö on kooltaan 1,2 tuumaa ja tarkkuudeltaan 390 pikseliä halkaisijalla. Jopa kirkkaassa messuympäristössä näyttö vaikutti kirkkaalta ja värintoistoltaan eläväseltä. Näyttöä ympäröi keraaminen kehys, jonka valmistamiseen kuluu Huawein mukaan 288 tuntia. Keraami on materiaalina erittäin kovaa ja se kestää siitä syystä hyvin naarmuttamista. Lisäksi se ei häiritse kellon kehykseen sijoitettujen antennien toimintaa.

Huawei on sijoittanut kellon oikeaan kylkeen kaksi kookasta metallipainiketta. Niistä ylempi on perus kotinäppäin, kun puolestaan alempi on tarkoitettu urheilukäyttöön ja siitä saa käynnistettyä suoraan kellon kuntoilutoiminnot. Kokonsa, tuntumansa ja sijoittelunsa puolesta näppäimet ovat varsin onnistuneet.

Watch 2:n rannekkeet ovat silikonia ja niiden kiinnityspisteet ovat muotoiltu edeltäjämallia voimakkaammin runkoon sulautetuiksi. Ratkaisun kerrotaan mm. parantavan sykemittauksen luotettavuutta. Siitä huolimatta rannekkeissa on pikakiinnitys ja standardimallinen 20 mm leveä kiinnitys.

Alemman rannekkeen irrottamalla pääsee käsiksi kellon nano-SIM-korttipaikkaan, jolle on oma pieni tiivistetty kelkkansa. Sijainti on näppärä ja mahdollistaa SIM-kortin asentamisen kelloon kuluttajan itsensä toimesta.

Watch 2:n takakuori on terästä ja sen keskelle on sijoitettu optisen pulssimittauksen sensori sekä kaksi vihreää LED-valoa. Nelikontaktinen latausliitäntä sijaitsee takakuoren reunassa.

Huawei Watch 2 Classic on nimensä mukaisesti hieman klassisemmin muotoiltu mallivaihtoehto, mutta siitä huolimatta ulkonäkö on selvästi siroa edeltäjämallia jykevämpi.  Myös Classic-version näyttöä kiertää keraaminen kehys, mutta erona sporttisempaan perusversioon kellon runko on terästä. Ilmeisesti teräksen heikosta signaalinläpäisystä johtuen Classicia ei saa lainkaan 4G-versiona. Laajemman metallin käytön myötä kokonaisvaikutelma on hieman arvokkaampi ja vähemmän sporttinen. Ensimmäisen sukupolven Watchiin nähden myös Classic on kuitenkin varsin erityyppinen.

Watch 2 Classicin oikessa kyljessä on sisarmallin tapaan kaksi painiketta, mutta niiden ulkonäkö on hieman erilainen. Metalliset näppäimet ovat ”nuppimaiset” ja se ulkonevat selkeämmin kellon rungosta.

Classic-version hihna on nahkapintainen ja se tulee saataville eri väreissä. Hihnan leveys on 22 mm ja se käyttää standardimallista kiinnitystä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana ainakin testaamamme ruskeahihnaisen mallin hihnan sisäpinta oli uritettua PU-muovia, jonka tarkoituksena on ilmeisesti tehdä hihnasta miellyttävämpi erityisesti urheillessa ja hikoillessa.

Lisäksi Huawei esitteli myös Porsche Edition –erikoisversion kellostaan. Se eroaa Classic-mallista tietääksemme lähinnä pienien yksityiskohtien, kuten näytön kehyksen kaiverrusten, kylkipainikkeiden koristerenkaiden sekä hihnan tikkausten osalta. Porsche Edition oli Huaweilla näytillä ainoastaan vitriinin sisällä, joten emme päässeet ottamaan sitä käteen.

 

Huawei P10 saapuu Suomessa kauppoihin 31. maaliskuuta 599 euron suositushintaan. P10 Plussan suositushinta Suomessa on 799 euroa. Huawei Watch 2 –älykellojen myynnin alkamista Suomessa ei ole vielä vahvistettu, mutta io-techin saamien tietojen mukaan se tapahtuu todennäköisesti Q2:n aikana. Watch 2 Porsche Edition tulee saataville tietyillä markkina-alueilla lähikuukausien aikana, mutta sen hinnasta ei ollut toistaiseksi puhetta. Hinnan voi kuitenkin odottaa olevan perusmalleja selvästi korkeampi.

io-techin testiartikkelit Huawein uutuuksista ovat luvassa kevään aikana. Ensimmäisenä vuoroon tulee Huawei P10, jonka testi julkaistaan todennäköisesti vielä maaliskuun aikana ennen laitteen markkinoille saapumista.

[/read]

This site uses XenWord.
;