Phanteks on julkaissut mallistonsa huipulle sijoittuvan raskaasti varustellun Enthoo Elite -täystornikotelon.

Kyseessä on harrastajille ja pelaajille suunnattu ”premium”-kotelo, jonka toteutuksessa on pyritty tekemään mahdollisimman vähän kompromisseja. Enthoo Elitestä nähtiin vilahduksia jo pitkin viime vuotta, kun Phanteks esitteli sen prototyyppejä erinäisissä tapahtumissa. Kotelon runkorakenne on terästä, ulkopaneelit hiekkapuhallettua 4 mm paksua alumiinilevyä ja saranoitu vasen kylkipaneeli 4 mm paksua karkaistua lasia.

Kyseessä on erittäin suurikokoinen kotelo, jonka ulkomitoiksi kerrotaan 270 x 750 x 615 mm (L x K x S). Painoa kokonaisuudella on muhkeat 33 kilogrammaa. Yhteensopivuus luvataan ATX-, E-ATX-, micro-ATX-, mini-ITX- ja SSI EEB-emolevyjen kanssa. Kotelon sisään on mahdollista asentaa samanaikaisesti sekä täysikokoinen ATX-kokoonpano että toinen mini-ITX-kokoonpano. Myös virtalähdepaikkoja on kaksin kappalein.

Eliten ulkopintoihin sijoitettu epäsuora koristevalaistus käyttää RGB-ledejä ja tukee MSI:n Mystic Light Sync- sekä Asuksen Aura Sync -ohjausominaisuuksia. Vaihtoehtoisesti valaistusta voi säätää yksinkertaisemmin etupaneelin säätöpyörästä. Etupaneelin laajaan liitinvalikoimaan kuuluu neljä USB 3.0 -liitäntää, USB 3.1 Type-C -liitäntä, HDMI 2.0 -liitäntä sekä kahdennetut ääniliitännät ja reset-painikkeet.

phanteks-enthoo-elite-2-060117

Kotelon sisärakenne on jaettu avattavalla välipohjalla kahteen osaan. Levyasemapaikkojen valikoima on laaja. 2,5 tuuman levykelkkoja on neljä (kiinnityspisteet kuudelle) sekä 3,5 tuuman levykelkkoja kuusi kappaletta (kiinnityspisteet 13:lle). Kotelossa on myös irrotettava 5,25 tuuman asemakehikko. Laajennuskorttipaikkoja on normaalissa asettelussaan 10 kappaletta. Haluttaessa lisäkorttipaikat on mahdollista kääntää pystyasentoon mukana toimitettavan adapterin sekä riser-kaapelin avulla. Prosessoricoolerin maksimikorkeus on varmasti riittävä 210 mm. Oikean kylkipaneelin takaa löytyy 35 mm leveä johtotila sekä erillinen 94 mm syvä johtojen säilytysalue.

Eliten mukana toimitetaan viisi 140 mm tuuletinta, joiden lisäksi kotelossa runsaasti lisätuuletinpaikkoja. Kaikkiaan 120 mm tuuletinpaikkoja on 20 tai vaihtoehtoisesti 140 mm tuuletinpaikkoja 17 kappaletta. Tuulettimia voi ohjata mukana tulevilla kahdella PWM-hubilla. Jäähdyttimille kotelosta löytyy useita irrotettavia asennuskehikoita. Kiinnitysmahdollisuus löytyy jopa 480 ja 560 mm jäähdyttimille. Kotelossa on myös omat kiinnityskehikkonsa pumpuille sekä nestesäiliölle. Ilmanottoaukkoihin vaihdettavien paneelien ansiosta kotelon saa haluttaessa muutettua hiljaiseen tilaan. Ilmanotoissa on myös irrotettavat suodattimet.

Phanteksin suositushinta huippumallilleen on hunajaiset 699 dollaria. Värivaihtoehtoja on kaksi: satiininmusta ja antrasiitinharmaa. Phanteks lupaa lippulaivalleen viiden vuoden takuun.

Lähde: Phanteks

This site uses XenWord.
;