EVGA GeForce GTX 1080 Ti Kingpin ei ole heti paketista otettaessa markkinoiden nopein GTX 1080 Ti -malli, mutta yhtiö lupaa jok'ikisen yksilön grafiikkapiirin ylikellottuvan vähintään 2025 MHz:iin asti.

EVGA on julkaissut vihdoin kauan odotetun huippumallinsa, GeForce GTX 1080 Ti Kingpinin. Näytönohjain jatkaa yhtiön perinnettä julkaista jonkin verran muita malleja myöhemmin todellinen tappiinsa viritetty lippulaivamalli, eikä GTX 1080 Ti Kingpin tee tähän poikkeusta. Kingpin-mallit on suunniteltu yhteistyössä ylikellottaja Vince ”Kingpin” Lucidon kanssa.

EVGA:n GeForce GTX 1080 Ti Kingpin perustuu muiden GTX 1080 Ti -mallien tavoin GP102-grafiikkapiiriin. GP102-grafiikkapiiri rakentuu 3840 CUDA-ytimestä ja 384-bittisestä (12 x 32-bit) muistiväylästä, mutta GTX 1080 Ti -näytönohjainten kohdalla käytössä on 3584 CUDA-ydintä ja 352-bittinen (11 x 32-bit) muistiväylä.

EVGA on virittänyt yhdessä Lucidon kanssa Kingpin-huippumallinsa grafiikkapiirin toimimaan verrattain maltillisella 1582 MHz:n perus- ja 1695 MHz:n Boost-kellotaajuudella. Matalahkojen ylikellojen ei kannata kuitenkaan antaa pelästyttää, sillä yhtiö lupaa jok’ikisen Kingpin-mallin ylikellottuvan vähintään 2025 MHz:n kellotaajuudelle. Näytönohjaimen 11 Gt GDDR5X-muistia toimii NVIDIAn referenssin tavoin 11 Gbps:n nopeudella.

GTX 1080 Ti Kingpin on varustettu täyskuparisella, kaksiosaisella jäähdytysrivastolla, jonka päällä on kolme tuuletinta. Jäähdytys tukee EVGA:n iCX-teknologiaa, eli näytönohjaimelta löytyy yhteensä yhdeksän lämpösensoria. Näytönohjaimen takapuolelta löytyy valettu suojalevy. Jäähdytyksen voi kaventaa yhden korttipaikan korkuiseksi vaihtamalla sen erikseen myytävään Hydro Copper -blokkiin ja kytkemällä näytönohjain osaksi tietokoneen nestekiertoa.

GTX 1080 Ti Kingpin on varustettu kahdella 8-pinnisellä PCI Express -lisävirtaliittimellä ja EVBOT-liittimellä, jotka on kaikki sijoitettu nykymuodin vastaisesti näytönohjaimen päätyyn, ei sivulle. I/O-paneelista löytyy yksi DL-DVI-D-, yksi HDMI ja kolme Mini DisplayPort -liitäntää. Näyttöliittimet on asennettu yhteen riviin, joten nestejäähdytettynä koko näytönohjain sopii yhteen korttipaikkaan.

EVGA:n tiedotteen mukaan Lucidolla on tällä hetkellä hallussaan neljä yhden grafiikkapiirin maailmanennätystä, jotka on ajettu tuoreella GeForce GTX 1080 Ti Kingpin -näytönohjaimella. Ennätystulokset ovat 3DMark Time Spy-, Fire Strike- ja Fire Strike Extreme sekä Unigine Superposition -testeistä.

EVGA GeForce GTX 1080 Ti Kingpin -näytönohjaimen veroton suositushinta on 999 dollaria.

Lähteet: EVGA (1), (2)

This site uses XenWord.
;