HMD Globalin tuleva Nokia-lippulaiva rakentuu 5,5-tuumaisen OLED-näytön ympärille.

HMD Globalin tiedetään valmistelevan Nokia 9 -lippulaivamallin julkaisua lähitulevaisuudessa. Joulumarkkinoille puhelin on jo myöhässä, mutta huhujen mukaan yhtiö tulee pitämään ainakin jonkin julkaisutilaisuuden Kiinassa 19. tammikuuta.

Yhdysvaltain telehallintoviranomaisen FCC:n tuore hyväksyntä on nyt paljastanut Nokia 9:n oleellisimpia teknisiä yksityiskohtia. FCC:n paljastamien tietojen mukaan puhelin tulee rakentumaan 5,5-tuumaisen LG:n valmistaman OLED-paneelin ympärille. Järjestelmäpiirinä toimii vanha tuttu Qualcomm Snapdragon 835 ja Samsungin valmistamaa UFS 2.1 -tallennustilaa on 128 Gt.

Nokia 9:n takapuolelta löytyy 12 ja 13 megapikselin kennoihin perustuva tuplakameraratkaisu ja etupuolelta 5 megapikselin kamera. Etukameraa voidaan pitää jokseenkin yllättävänä ratkaisuna, sillä Nokia 8:ssa on käytössä 13 megapikselin etukamera. Puhelimen akun kapasiteetti on 3250 mAh ja se tukee 18 watin pikalatausta.

HMD Globalin seuraava lippulaivamalli tulee luonnollisesti suoraan tehtaalta Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmällä varustettuna.

Lähteet: FCC, GSMArena

This site uses XenWord.
;