Kickstarter-palvelussa tavoitellun 20 000 dollarin rahoituksen tunnissa kerännyt laite lupaa parantaa virtuaalitodellisuuden immersiota erilaisin aistiärsykkein tuoksuista ja tuulesta aina lämpötilavaihteluihin ja vesisumuun asti.

Kickstarteriin on ilmestynyt uusi mielenkiintoinen VR-lisälaite. Feelreal on markkinoilta löytyvien VR-lasien kanssa käytettävä laite, joka mahdollistaa useita erilaisia aistiärsykkeitä virtuaalimaailmassa.

Feelreal-aistimaskin luvataan kykenevän simuloimaan hajuja, tuulta, vesisumua, lämpöä sekä tuottavan lisäksi erilaisia värinäefektejä. Laite kiinnitetään magneettien avulla VR-laseihin ja se sisältää oman akun, jolle luvataan kerrallaan neljän tunnin toiminta-aika. Laite yhdistetään tietokoneeseen joko Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteydellä.

Maskin rakenteeseen on piilotettu akun lisäksi tuoksugeneraattorin, kaksi mikrokokoista lämmitintä ja viilennintä, kaksimoottorin Force Feedback -moottori sekä sumutin vettä varten. Tuettuja tuoksuja on yhteensä 255, joista yhtäaikaisesti voi olla käytössä maksimissaan yhdeksän erilaista ja niitä voi tilata lisää yhtiön omasta verkkokaupasta. Mainostettuja tuoksuja ovat muun muassa parfyymi, barbeque, palava kumi, palava puu, tiramisu, ruusu, espressokahvi, ruuti sekä metsä. Lisäksi viilenninyksiköiden kerrotaan mahdollistavan itse virtuaalilasien viilennyksen estävän mahdollisen sumun muodostumisen niiden linsseihin.

Tuettuja pelejä ja ohjelmia ovat tällä hetkellä Feelrealin oma Dreams, Beat Saber, Skyrim VR, YouTube VR, Guns’n’Stories: Bulletproof VR, Death Horizon ja The Last Day Defense VR. Feelreal-maskin fyysiset mitat ovat 29 x 172 x 81 mm ja se painaa 200 grammaa.

Feelreal tavoitteli Kickstarterissa 20 000 dollarin rahoitusta, mutta se täyttyi jo tunnissa ja uutista kirjoittaessa koossa on liki 82 000 dollaria. Edullisimmillaan maskin saa 209 dollarin hintaan vielä 12 tunnin ajan, mutta toimituskuluineen Suomeen hinnaksi muodostuu 244 dollaria. Sen jälkeen peruspaketin hinta nousee 249 dollariin. Pakettiin kuuluu itse maskin lisäksi 9 aromikapselia tuoksugeneraattorille sekä bonuksena jaettava Patsuli-tuoksu. Maski tulee saataville valkoisena, harmaana ja mustana.

Lähde: Feelreal @ Kickstarter

This site uses XenWord.
;