Garminin uudessa vivoactive 3 -älykellossa käytetään Jyväskylässä kehitettyä sykeanalytiikkaa.

Garmin on julkaissut IFA-messuilla uuden vivoactive 3 -urheiluälykellon, jonka sisältä löytyy jyväskyläläisen Firstbeatin kehittämää kuntoilun ja hyvinvoinnin seurannassa hyödynnettävää sykeanalytiikkaa. Firstbeatin kehittämät metriikat seuraavat maksimaalista hapenottokykyä (VO2max), kuntoikää, ympärivuorokautista stressitasoa sekä kulutettuja kaloreita sykeperustaisen laskenta-algoritmin avulla.

Itse vivoactive 3 -älykello on rungoltaan kuituvahvistettua polymeerimuovia ja Gorilla Glass 3 -lasilla suojattua näyttöä kiertää teräskehys. Pyöreä MIP-värinäyttö (memory in pixel) on kooltaan 1,2 tuumaa ja sen tarkkuus on 240 pikseliä halkaisijalla. Sisäänrakennetun akun luvataan kestävän yhdellä latauksella jopa seitsemän päivää tai GPS-tilassa 13 tuntia.

Käyttäjän sijaintia on mahdollista seurata GPS- ja Glonass-yhteyksien avulla ja sykettä optisen pulssimittarin avulla. NFC-yhteyden avulla kello tukee Garmin Pay -lähimaksuominaisuutta. Connect IQ -sovelluskaupasta on mahdollista ladata kelloon uusia kellotauluja sekä sovelluksia. Kuntoilua varten kellosta löytyy yli 15 esiladattua lajisovellusta.

Garmin vivoactive 3 tulee saataville vuoden viimeisellä neljänneksellä 349 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja on kolme – musta, valkoinen ja grafiitinharmaa.

Lähde: Firstbeat, Garmin

This site uses XenWord.
;