Nykypäivänä kaupasta voi olla jo vaikea löytää kuluttajille suunnattuja muisteja, joissa ei olisi jonkinlaista lämmönlevittäjää. Lämmönlevittäjien ohella muisteja on vuosien saatossa jäähdytetty muun muassa erilaisilla tuuletinkehikoilla ja jopa nestekierroilla. Geilillä on mielessä kuitenkin jotain muuta.

Geil on julkaissut jollei ensimmäiset ikinä, niin ensimmäiset DDR5-muistit kahden tuulettimen aktiivijäähdytyksellä. Geil Evo V DDR5 RGB Hardcore Gaming Memory -muistit on varustettu korkeahkolla lämmönlevittäjällä, kahdella pienen pienellä tuulettimella ja kattavalla RGB-valaistuksella, joka kattaa tuulettimetkin.

Yhtiön mukaan aktiivijäähdytetyt lämmönlevittäjät pystyvät poistamaan jopa 45 % enemmän lämpöä, kuin perinteiset lämmönlevittäjät. Kaaviokuvan mukaan ne purisivat etenkin DDR5-aikakauden myötä muisteille siirtyneen virransyötön jäähdyttämiseen.

Uudet Evo V -muistit tulevat saataville 16 ja 32 Gt:n kampoina DDR5-4800:sta aina DDR5-6600:aan asti. Niiden CAS-viiveet ovat nopeudesta riippuen 34-40 tasoa ja käyttöjännitteet 1,1-1,35 volttia. Muistien lämmönlevittäjä tulee saataville titaanin harmaana ja jäätikön valkoisena. Merkkiä ei tosin nykypäivänä juuri kotoisilla muistimarkkinoilla näy.

Lähde: Tom’s Hardware