Sopimuksen myötä Google saa osan HTC:n älypuhelintiimistä sekä pääsyn immateriaalioikeuksiin.

Kuten eilisessä uutisessa jo aavistelimme, Google ja HTC ovat julkistaneet tänään rahakkaan yhteistyösopimuksen matkapuhelinliiketoimintaan liittyen. Toisin kuin ennakkoon aavisteltiin, HTC:n koko älypuhelinyksikkö ei kuitenkaan siirry Googlen haltuun, vaan Google saa käyttöönsä vain osakokonaisuuksia. Sopimuksen myötä Google maksaa HTC:lle 1,1 miljardia dollaria.

Käytännössä Googlen palkkalistoille siirtyy merkittävä osa HTC:n älypuhelimien parissa työskennelleistä henkilöistä – arvioiden mukaan noin puolet, eli 2000 henkeä. Googlen mukaan monet yrityksen palvelukseen siirtyvät henkilöt ovat työskennelleet jo aiemmin tiiviisti Pixel-puhelimien parissa. Lisäksi Google saa rajoittamattoman oikeuden HTC:n kaikkeen älypuhelimiin liittyvään immateriaaliomaisuuteen, eli patentteihin ja designiin.

Googlen mukaan solmittu sopimus vahvistaa sen sitoutumista mobiililaitteiden rautapuoleen erityisesti Pixel-tuoteperheen puitteissa. Yritys uskoo HTC-sopimuksen vahvistavan rautapuolen ydintoimintoja tulevaisuuden tuotteita silmällä pitäen. Yrityksen tavoitteena on tarjota laitteen, ohjelmiston ja palvelut sisältävän kokonaisratkaisun maailmanlaajuisille kuluttajamarkkinoille.

Kaupasta huolimatta HTC jatkaa edelleen myös omien puhelimiensa valmistamista ja parhaillaan työn alla olevan uuden lippulaivamallin julkaisun kerrotaan tapahtuvan aikataulussaan. HTC:n mukaan kaupan myötä yritys pystyy toimimaan kevyemmällä kulupohjalla ja aikoo keskittyä entistä karsitumpaan tuotevalikoimaan. Toistaiseksi ei ole selvää kuinka pitkälle HTC:n puhelinten tulevaisuudensuunnitelmat yltävät ja onko kyseessä vain matkapuhelinyksikön hallittu alasajo.

Yhteistyösopimus odottaa toistaiseksi kilpailuviranomaisten hyväksyntää ja sen odotetaan vahvistuvan ensi vuoden alussa.

Lähteet: HTC, Google

This site uses XenWord.
;