Tällä hetkellä ei ole tiedossa heltiääkö lupaa, kauanko luvan hakemisessa ylipäätään menee tai edes varmuutta siitä, haluaako omaan sovelluskauppaansa ja palveluihinsa panostava Huawei ylipäätään enää Googlen palveluiden piiriin.

Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasodan kenties näkyvin kärsijä on ollut tähän asti Huawei, vaikka yhtiö onkin saanut joitain helpotuksia pakotteisiinsa. Nyt horisontissa saattaa siintää myös Googlen palveluiden rantautuminen takaisin Huawein puhelimiin ainakin jossain muodossa.

Huawein ja sen Honor-brändin tuoreimmat puhelimet on varustettu Googlen palveluiden sijasta Huawei Mobile Services -palvelupaketilla. Niiltä puuttuu myös Play Protect -sertifiointi, mikä tarkoittaa ettei niiden normaali asentaminen onnistu jälkikäteenkään.

Nyt tunnelin päässä saattaa näkyä jo pilkahduksia valosta, sillä Saksan suurimman uutistoimiston Deutsche Presse-Agentur eli DPA kertoo Google Playn johtajiin kuuluvan Sameer Samatin paljastaneen yhtiön hakeneen lupaa jatkaa kaupankäyntiä Huawein kanssa. Yhdysvallat on myöntänyt useille yrityksille, kuten Microsoftille, luvan jatkaa kaupankäyntiä Huawein kanssa ainakin tiettyjen tuotteiden osalta. Yhtiön on kuitenkin haettava lupa itse, eikä Google ole pitänyt asian kanssa kiirettä.

Valitettavasti tällä hetkellä ei ole tiedossa, kuinka kauan lupaprosessissa tulee kulumaan aikaan, jos lupaa ylipäätään heltiää. Toisaalta ei ole myöskään varmaa, haluaako Huawei Googlen palveluita enää takaisin puhelimiinsa. Yhtiö on viime aikoina panostanut merkittävästi omaan Huawei Mobile Services -pakettiinsa sekä AppGallery-sovelluskauppaansa.

Lähde: Heise.de

This site uses XenWord.
;