Uudessa alemman keskiluokan mallissa on pienireunainen näyttö sekä lasinen takakuori.

Viime päivinä aktiivisten huhujen kohteena on liikkunut HMD Globalin uusi X-sarjan Nokia-puhelin, jonka julkaisun aavisteltiin virheellisesti tapahtuvan viime perjantaina. Nyt yrityksen kerrotaan lähettäneen lehdistölle kutsuja Pekingissä 16. toukokuuta järjestettävään julkaisutilaisuuteen. Tiettävästi Nokia X:ksi tai X6:ksi nimetystä laitteesta on myös viime päivinä vuotanut aidolta vaikuttavia kuvia useamman eri kiinalaislähteen toimesta.

Toistaiseksi laajimmassa kuvavuodossa Nokia X esiintyy esittelyständeihin kiinnitettynä. Ilmeisesti HMD Globalin Kiinassa käynnissä olevasta monipäiväisestä tapahtumasta peräisin olevissa kuvissa on nähtävissä myös laitteeseen liittyviä mainoskuvia. Kuvissa näkyy metallirunkoinen laite, jonka etu- ja takakuori ovat lasia. Laajakuvaisen näytön yläreunassa on pieni lovi, johon on sijoitettu mm. kuuloke ja etukamera. Takakuoren yläosassa sijaitsee kaksoiskamera sekä sormenjälkitunnistin.

Huhujen mukaan X:ssa on 5,8-tuumainen näyttö, jonka kuvasuhde on erittäin laaja 19:9. Näytön reunat ovat selvästi pienimmät, mitä yrityksen puhelinmalleissa on tähän mennessä nähty. Järjestelmäpiiriversioita on ilmeisesti luvassa kaksi: MediaTek Helio P60 neljän gigatavun RAM-muistilla (mahdollisesti Aasian markkinoille?) sekä Snapdragon 636 suuremmalla kuuden gigatavun RAM-muistilla. Nokia X tulee ilmeisesti sijoittumaan Nokia 6 (2018)- ja Nokia 7 Plus -mallien väliin, mutta sen saatavuudesta Euroopassa ei ole toistaiseksi varmoja tietoja.

Lähde & kuvat: NokiaMob (1)(2)

This site uses XenWord.
;