7 nm:n Vegalla ajetuiksi väitetyt tulokset lupailevat merkittävästi parantunutta suorituskykyä per kellojakso.

AMD kertoi alkuvuonna laajentavansa Vega-perhettä tämän vuoden aikana laskentakäyttöön tarkoitetulla ammattilaismallilla ja mobiilipiirillä. Nyt 3DMarkin tulostietokantaan on ilmestynyt tuloksia, joiden oletetaan olevan ammattilaiskäyttöön tarkoitetulla Vegalla ajettuja.

AMD:n tuleva Vega-laskentapiiri on yhtiön ensimmäinen 7 nanometrin prosessilla valmistettu tuote ja yhtiö kertoi viime viikolla saaneensa ensimmäiset toimivat piirit jo laboratorioihinsa. Löydettyjen 3DMark-tulosten oletetaan olevan sillä ajettuja, sillä se on ainut selitys 32 Gt:n näytönohjainmuistille. Näytönohjain tunnistuu nimellä 66A0:00.

3DMark 11 Performance -asetuksella ajetut tulokset ovat suurin piirtein samaa tasoa Radeon RX Vega 64:n nestejäähdytetyn version kanssa. Tulos kuulostaa aluksi loogiselta; huhujen mukaan ammattilais-Vega tulisi olemaan Vega 10:tä vastaava piiri, mutta 4096-bittisellä muistiväylällä ja nopealla FP64-tuella. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun lukee tulosten yksityiskohtia grafiikkapiirin kellotaajuuden osalta. 3DMarkin mukaan 66A0:00:n grafiikkapiiri toimisi vain 1 GHz:n kellotaajuudella, kun Vega 64:n kellotaajuus on 1750 MHz.

Käytännössä samankaltaisille tuloksille rajusta raportoidusta kellotaajuuserosta huolimatta on kolme mahdollista selitystä. Todennäköisin selitys lienee se, ettei 3DMark osaa lukea julkaisemattoman näytönohjaimen kellotaajuutta testin aikana oikein ja raportoi paljon todellista matalamman kellotaajuuden. Toinen vaihtoehto olisi tupla-GPU-kokoonpano, jota 3DMark ei osaisi sellaiseksi tunnistaa. Viimeinen vaihtoehto olisi aiempien huhujen paikkansapitämättömyys ja piirin konfiguraatio poikkeaisi merkittävästi Vega 10:n 4096 stream-prosessorin konfiguraatiosta. Aika näyttää, osuuko yksikään edellä mainituista syistä oikeaan, vai paljastuuko tuloksen takaa jotain ihan muuta.

Lähde: 3DMark-tulostietokanta

This site uses XenWord.
;