AMD kertoi alkuvuonna laajentavansa Vega-perhettä tämän vuoden aikana laskentakäyttöön tarkoitetulla ammattilaismallilla ja mobiilipiirillä. Nyt 3DMarkin tulostietokantaan on ilmestynyt tuloksia, joiden oletetaan olevan ammattilaiskäyttöön tarkoitetulla Vegalla ajettuja.
AMD:n tuleva Vega-laskentapiiri on yhtiön ensimmäinen 7 nanometrin prosessilla valmistettu tuote ja yhtiö kertoi viime viikolla saaneensa ensimmäiset toimivat piirit jo laboratorioihinsa. Löydettyjen 3DMark-tulosten oletetaan olevan sillä ajettuja, sillä se on ainut selitys 32 Gt:n näytönohjainmuistille. Näytönohjain tunnistuu nimellä 66A0:00.
3DMark 11 Performance -asetuksella ajetut tulokset ovat suurin piirtein samaa tasoa Radeon RX Vega 64:n nestejäähdytetyn version kanssa. Tulos kuulostaa aluksi loogiselta; huhujen mukaan ammattilais-Vega tulisi olemaan Vega 10:tä vastaava piiri, mutta 4096-bittisellä muistiväylällä ja nopealla FP64-tuella. Tilanne kuitenkin muuttuu, kun lukee tulosten yksityiskohtia grafiikkapiirin kellotaajuuden osalta. 3DMarkin mukaan 66A0:00:n grafiikkapiiri toimisi vain 1 GHz:n kellotaajuudella, kun Vega 64:n kellotaajuus on 1750 MHz.
Käytännössä samankaltaisille tuloksille rajusta raportoidusta kellotaajuuserosta huolimatta on kolme mahdollista selitystä. Todennäköisin selitys lienee se, ettei 3DMark osaa lukea julkaisemattoman näytönohjaimen kellotaajuutta testin aikana oikein ja raportoi paljon todellista matalamman kellotaajuuden. Toinen vaihtoehto olisi tupla-GPU-kokoonpano, jota 3DMark ei osaisi sellaiseksi tunnistaa. Viimeinen vaihtoehto olisi aiempien huhujen paikkansapitämättömyys ja piirin konfiguraatio poikkeaisi merkittävästi Vega 10:n 4096 stream-prosessorin konfiguraatiosta. Aika näyttää, osuuko yksikään edellä mainituista syistä oikeaan, vai paljastuuko tuloksen takaa jotain ihan muuta.
Lähde: 3DMark-tulostietokanta
Aika aikaista näille vuodoille. Mutta jos tosia, niin kiinnostavaa nähdä mihin näissä on keskitytty. Laskentateho lienee ollut kärkisijalle mutta minkätyyppinen laskenta…
Alhainen kellotaajuudet selittyy jo uuden prosessin ja prototyyppiasteella olevan prossan takia. Samaa alhaista kellotaajuutta oli Zeninkin alkutaival. Mutta koska kyseessä on puhdas ammattilaisille tarkoitettu piiri, niin muutoksia pellin alla sen suhteen on varmasti paljonkin nykyiseen vegaan verrattuna. Laskentapainotteisia testejä odotellessa.
Olisiko amdmlla varaa tehdä eri piiri ammattikäyttöön ja kuluttajille… Ehkä nyt, eli silloin sekä Nvidialla, että AMDllä kuluttaja ja ammattipiirit erottuisivat toisistaan merkittävästikkin.
hmm,tuossa 'leakissä' ole mitään…oikeastaan edes kommentoitavaa…nooh sanotaan vaikka että tulos ajettu not FM aprvoved ajureilla.
tuskin amd:llä varaa omaan kilpailukykyiseen piirin ammattikäyttöön.
Niin varmasti selittäisi, mutta minkä piikkiin voi laittaa vega 64 liquidia vastaavan suorituskyvyn?
Toivottavasti saa uusia näytiksiä tänä vuonna jo… Polaris ja Vega on kustu bitcoin mainarien vuoksi, niin olisi se kiva vihdoin ja viimein saada Rx Vega LC…
On siihen ainakin uusia käskyjä lisätty
Vega 12/20 Added To AMDGPU LLVM, Confirms New GCN Deep Learning Instructions For Vega 20 – Phoronix
Noiden lisättyjen käskyjen ei vaan pitäisi auttaa yhtään millään olemassaolevalla 3d-grafiikan nopeutta testaavalla benchmarkilla.
Nuo lisätyt käskyt on käytännössä käskyt joilla voi kiihdyttää alle 32-bittisiä datatyyppejä käyttävien vektorien pistetuloa, konvoluutiota tai fir-filteriä tekemällä siitä 32-bittisen palan kerrallaan.
(joko 2*16, 4*8 tai jopa 8*4)
Vegan aiemmasta versiosta siis löytyi jo normaalit laskentakäskyt 2*16- ja 4*8-vektorien välillä, mutta nämä Vega 20n uudet pistetulo-/fir/konvoluutiokäskyt lisää summauksen vektorilinjojen (sekä yhden skalaari-inputin) välillä ja antaa tulokseksi skalaarin joka on se summa.
Selitys vega 10ä paremmasta IPCstä selittynee tuplasti suuremmalla muistikaistalla.
Muistaakseni Vegojen kellotustulokset ei puhu sen puolesta, että muistikaista olisi erityisen suuri jarru
Muistanet väärin.
PSA: Lazy mans guide to tweaking your GPU (RX vega 56 specific) 🙂 • r/Amd
Core melkein vakiona ja muisteja maksimiin. Niin vegaa kellotellaan.
56 on hiukan muistirajotteinen, 800MHz muistikellojen takia. 64 on 900 vai oliko se 950MHz vakiona eikä se 64 enää niin älyttömästi hyödy muistien kellottamisesta.