Liikevaihdon kasvu oli odotettua pienempää ja tappiot kasvoivat lähes kolminkertaisiksi.

HMD Globalin tuotteista vastaava Juho Sarvikas on vahvistanut Helsingin Sanomille yrityksen viime vuoden keskeisimmät tilinpäätöstiedot, joita on odotettu jo useamman kuukauden ajan. HMD Globalin liikevaihto oli viime vuonna 2,4 miljardia euroa, eli runsaat 30 % enemmän kuin vuonna 2017 (1,8 miljardia euroa). Yritys tahkosi kuitenkin tappiota peräti 189 miljoonan euron edestä, eli lähes kolminkertaisesti vuoteen 2017 nähden (65 miljoonaa euroa). Puhelimia yritys toimitti 80 miljoonaa kappaletta, eli noin 10 miljoonaa kappaletta enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tuloksia tarkastellessa on huomionarvoista, että vuosi 2017 oli yrityksen ensimmäinen vuosi markkinoilla ja tuotteiden globaali myynti pääsi kunnolla vauhtiin vasta vuoden puolivälin paikkeilla. Sarvikkaan mukaan yrityksen viime vuoden tappiot johtuvat pääosin uusista investoinneista, joilla yhtiö pyrkii turvamaan kilpailukykynsä tulevaisuudessa.

Hänen mukaansa yritys on investoinut paljon mm. jakeluun, mikä viitannee osaltaan jakelu- ja myyntitoimintojen siirtymiseen FIH Mobilen omistaman TNS Mobilen alaisuudesta HMD:n itsensä hoidettavaksi. Sarvikkaan mukaan HMD Global on Euroopassa viiden suurimman älypuhelinvalmistajan joukossa.

HMD Globalin osaomistaja ja yhteistyökumppani FIH Mobile vahvisti alkuvuonna julkaisemassaan raportissa, ettei se aio enää valmistaa HMD Globalille puhelinmalleja tappiolla, jonka myötä HMD on siirtynyt valmistamaan osan puhelimistaan muilla sopimusvalmistajilla. Tämä on aiheuttanut varmasti osaltaan sisäistä myllerrystä ja uudelleenjärjestelyn tarvetta yrityksen sisäisissä toiminnoissa.

Sarvikas vahvisti myös HS:lle käynnissä olevan uuden rahoituskierroksen, josta FIH Mobile kirjoitti jo aiemmin puolivuotiskatsauksessaan. Aiemmasta sadan miljoonan rahoituskierroksesta HMD tiedotti toukokuussa 2018.

Lähde: Helsingin Sanomat

This site uses XenWord.
;