Renderöintien mukaan puhelimen 5 takakameran ratkaisun keskeltä löytyy tuttu Zeissin logo, mutta huhuttua PureView-brändäystä ei ole näkyvissä.

HMD Globalin on jo pitkään huhuttu valmistelevan markkinoille Nokia 9 -lippulaivamallia. Vuotokuvassakin jo esiintynyt viittä kameraa hyödyntävä prototyyppi on luottovuotaja OnLeaksilta peräisin olevien renderöintien mukaan nimenomaan Nokia 9. OnLeaksin tehdaspiirustuksiin perustuvat renderöinnit ovat olleet tähän mennessä aina oikeassa, joten vuotoa voidaan pitää erittäin luotettavana.

OnLeaksin taustalla oleva Steve Hemmerstoffer on julkaissut Nokia 9:n joka suunnasta esittelevät renderöinnit tällä kertaa yhteistyössä 91mobiles-sivuston kanssa. Nykytrendien mukaisesti puhelimessa on liki koko etupuolen täyttävä kulmistaan pyöristetty näyttö. Monia ärsyttävää lovea näytöstä ei kuitenkaan löydy, vaan HMD Global on mieluummin uhrannut näytön ja ulkomittojen välisestä suhteesta muutaman prosentin. Näyttö on vuodon mukaan 5,9-tuumainen ja kuvasuhteeltaan 18:9. Näytön resoluution huhutaan olevan QHD(+) eli 2880×1440.

Renderöintien mukaan etupuolelta löytyy näytön lisäksi selfiekamera ja kaksi tarkemmin määrittelemätöntä sensoria sekä tietenkin kuuloke. Puhelimen pohjassa on puolestaan mikrofoni, USB Type-C-liitäntä sekä kaiutin. Vain SIM-korttipaikan sisältävä yläreuna valitettavasti tarkoittaa, ettei puhelimessa valitettavasti ole 3,5 mm:n kuulokeliitäntää.

Takapuolella huomio kiinnittyy heti viiteen, ristin muotoon aseteltuun kamerasensoriin sekä niiden yhteydestä löytyvään LED-salamaan ja oletettavasti tarkennussensoriin. Kameraratkaisun keskeltä löytyy tuttu nimi Zeiss, mutta huhuttua PureView-brändäystä ei ole ainakaan renderöinneissä mukana. Takapuoli on muutoin autio, poislukien keskeltä löytyvä Nokia-teksti, mikä tarkoittaa että sormenjälkilukija olisi integroitu näytön alle.

OnLeaksin tietojen mukaan Nokia 9:n julkaisuaikataulua on lykätty ja laite aiemmista suunnitelmista poiketen vasta ensi vuoden alussa. Tämänhetkisten tietojen mukaan sen sisältä löytyisi Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, 8 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa ja 4150 mAh:n akku. Mikäli julkaisu todella lykkääntyy ensi vuoteen, antaa HMD Global kilpailijoille pahasti etumatkaa järjestelmäpiirin suhteen, sillä kilpailijat tuovat markkinoille ensi vuoden alkupuolella jo seuraavan sukupolven Snapdragon 855/8150:aan perustuvia puhelimia.

Lähde: 91mobiles

This site uses XenWord.
;