Kaikkien GDDR6-näytönohjainten käyttämät 14 Gbps:n muistit maksavat gigatavun siruina reilut 70 % enemmän kuin suosituin 8 Gbps:n GDDR5.

Muistien hinnat ovat vihdoin kääntyneet pitkän odotuksen jälkeen laskuun. Varsinaisten muistipiirien hinnat ovat kuitenkin useille kysymysmerkki, yleensä kuluttajille näkyy vain lopputuotteen hinta, mihin kuuluu monia muita tekijöitä.

Saksalainen 3DCenter on kaivanut foorumikäyttäjänsä avulla esiin honkongilaisen Components-Martin muistipiirien hintoja GDDR5- ja GDDR6-muistien osalta. Hintakatsaus antaa hyvän kuvan paitsi itse näytönohjainten muistien hintatasosta, myös esimerkin siitä, miten paljon kalliimpaa uusi teknologia voi olla.

3DCenterin vertailussa vastakkain on kuusi eri nopeuksista 8 gigabitin eli yhden gigatavun muistipiiriä: kolme GDDR5-muistia ja kolme GDDR6-muistia. Kaikki muistipiirit on valmistanut Micron. Components-Martin hintojen mukaan muistien nopeus ei ole suoraan sidonnainen hintaan ja etenkin vanhemman GDDR5:n kohdalla hintaerot ovat eri nopeuksien välillä pieniä.

Hitain 6 Gbps:n GDDR5-muistipiiri on hinnoiteltu 6,752 Yhdysvaltain dollariin, 7 Gbps:n piiri 6,519 dollariin ja nopein 8 Gbps:n 6,864 dollariin. GDDR6-muistien hinnoissa on enemmän hajontaa ja ne ovat selvästi GDDR5-muisteja korkeammat. Hitain 12 Gbps:n GDDR6-muistipiiri on hinnoiteltu 10,79 dollariin, 13 Gbps:n 9,253 dollariin ja nopein 14 Gbps:n 11,69 dollariin. Lopullinen hinta riippuu ostettujen muistipiirien määrästä ja referenssihinnat ovat 2000 piirin erissä ostettuna, pois lukien 8 Gbps:n GDDR5:n hinta, joka on 1000 piirin erissä ostettaessa.

Suurin osa näytönohjaimista käyttää nykyään 8 Gbps:n GDDR5-muistipiirejä ja vastaavasti kaikki GDDR6-näytönohjaimet käyttävät 14 Gbps:n muistipiirejä. Components-Martin hinnoittelun mukaan GDDR6-näytönohjainten muistit maksavat siis yli 70 % enemmän per gigatavu, kuin GDDR5-näytönohjaimissa. Suuret näytönohjainvalmistajat ostavat luonnollisesti kerralla suurempia määriä muisteja suoraan niiden valmistajilta, jolloin hinta on paitsi välikäsien puutteen, myös tilausmäärien vuoksi selvästi edullisemmat. Prosentuaalinen hintaero saattaa kuitenkin olla samaa luokkaa myös suurissa tilauksissa.

Lähde: 3DCenter, Components-Mart

This site uses XenWord.
;