Vaikka osa testitulosten muutoksista menee virhemarginaalin sisään, ovat erot Android 10:n ja 11:n välillä pahimmillaan lähes 40 %.

Google julkaisi aiemmin syksyllä Android 11 -käyttöjärjestelmän lopullisen version älypuhelimille. Android 11 tuli ensimmäisenä saataville yhtiön omiin Pixel-puhelimiin sekä valikoituihin muiden valmistajien malleihin.

HotHardware on huomannut omissa testeissään uuden Android 11:n hidastavan ainakin Googlen Pixel 4 -sarjan älypuhelimia tietyissä tehtävissä. Kaikkein selviten ero näkyy Pixel 4a -mallin grafiikkasuorituskyvyssä, mutta myös Pixel 4:llä eroja on ja ne ovat lähes poikkeuksetta negatiivisia Android 11:lle.

3DMark Sling Shot Extremessä, GFXBenchissä ja Geekbenchissä tulokset ovat sekä Pixel 4:n että Pixel 4a:n osalta poikkeuksetta negatiivisia, kun molempien PCMark for Android – Work 2.0 -tuloksista löytyi poikkeuksen tekevät positiiviset osatulokset muutoin negatiivisesta kehityksestä.

3DMarkissa Pixel 4:n kokonaistulos laski vajaat 9 ja grafiikkapisteet reilut 5 %, mutta fysiikkatestissä Android 11:llä tuli takkiin peräti 17,31 %. Pixel 4a:lla tulosten suuruusluokka oli käänteinen: Kokonaispisteissä tuli uudella Androidilla takkiin yli 35 ja grafiikkapisteissä lähes 40 %, kun fysiikkapisteet laskivat vain reilut 2 %.

GFXBenchin T-Rex ja Manhattan -testeissä Pixel 4:n tulos laski Android 11:llä kenties virhemarginaaliin sopivasti noin prosentin, mutta Pixel 4a:n tulokset laskivat T-Rexissä yli 27 ja Manhattanissa lähes 32 %. Prosessorisuorituskykyyn keskittyvässä Geekbenchissä Pixel 4:n single- ja multicore-tulokset laskivat noin 6 ja 14 %, kun Pixel 4a:n tulokset tulivat alaspäin reilut 3 ja vajaat 7 %.

PCMark-testit olivat edeltävien tavoin mollivoittoisia, mutta kuten todettua, kummankin kohdalta löytyi yksi positiivinen poikkeustulos. Pixel 4:n Video Editing -pisteet nousivat vajaat 2 % ja Pixel 4a:n alle puoli prosenttia, jonka lisäksi 4a:n Photo Editing -pisteet nousivat noin 1,5 %. Muutoin luvut olivat myös PCMarkissa negatiivisia. Pixel 4:n tulokset Photo Editing-, Writing-, Work 2.0- ja Web Browsing -testeissä laskivat noin 10, 23, 8,5 ja 7 prosenttia. Pixel 4a:lla tulokset laskivat Writing-, Work 2.0- ja Web Browsing -testeissä noin 17, 3, 2,5 ja 0,5 prosenttia. Osa tuloksista menee selvästi virhemarginaalin sisään, mutta osassa testejä tulosten lasku on huomattavaa.

Lähde: HotHardware

This site uses XenWord.
;