Omen X 2S ei ole maailman ensimmäinen kaksinäyttöinen kannettava, mutta pelikannettavien kategoriassa se on HP:n mukaan ensimmäinen laatuaan.

HP on esitellyt Pekingissä pitämässään tilaisuudessa yhtiön tulevia uutuusmalleja Omen- ja Pavilion Gaming -brändien alle. Kenties joukon mielenkiintoisin uutuus on kaksinäyttöinen Omen X 2S.

Omen X 2S on varustettu 15-tuumaisella päänäytöllä, johon tulee valittavaksi ainakin 144 ja 240 hertsin 1080p-paneelit sekä 4K-resoluution HDR-paneeli. Kannettavan sydämenä sykkii parhaimmillaan Intelin 9. sukupolven Core i9 -prosessori yhdessä GeForce RTX 2080 Max-Q -näytönohjaimen kanssa. Kannettavan jäähdytystä on parannettu käyttämällä perinteisen lämpötahnan sijasta Thermal Grizzlyn Conductonaut-nestemetallia.

Kannettavan todellinen erikoisuus löytyy sen rungon takaosasta. HP on siirtänyt näppäimistön rungon etuosaan ja kosketushiiren sen oikealle puolen, mikä on mahdollistanut 6-tuumaisen 1080p-resoluution kosketusnäytön sijoittamisen sen ja päänäytön väliin.

Idea toisesta näytöstä saatiin HP:n mukaan viime vuonna tehdystä Lightspeed – Gamer Mobile Screen Stacking Report -tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan 82 prosenttia pelaajista käyttää pelatessaan kännykkää, 61 % kuuntelee musiikkia ja 49 % katselee samalla peliin liittyviä livestriimejä. 1080p-resoluution kakkosnäytön pitäisi suoriutua tehtävästään siinä missä älypuhelimenkin, kunhan sovelluksesta on saatavilla versio myös tietokoneelle. Mielenkiintoisena lisäominaisuutena kakkosnäyttöön voi laajentaa tietyn osan päänäytön kuvasta, jolloin esimerkiksi karttaa olisi helpompi seurata kakkosnäytöstä päänäytön pienen kulman sijasta.

Omen 2X S tulee Suomessa saataville heinäkuussa 2899 euron hintaan. HP ei ole maininnut tiedotteessaan miten mainitun hintainen versio kannettavasta on konfiguroitu.

Lähde: HP Lehdistötiedote

This site uses XenWord.
;